Frank Tamás szövetségi kapitány szerint a tisztes helytállás lesz a magyar női futsalválogatott célja az Európa-bajnokság négyes döntőjében, amelyet pénteken és vasárnap rendeznek a portugáliai Gondomarban.
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) május elején jelentette be, hogy az ukrajnai háború miatt a következő szezonra is fenntartja az orosz klubcsapatok és válogatottak kizárását a nemzetközi sorozatokból. Mindez azt jelentette, a második női futsal kontinenstorna négycsapatos mezőnyében éppen Magyarország váltja az oroszokat, mivel a selejtező második szakaszában a magyarok végeztek a második helyen az orosz válogatott által megnyert csoportban.
A magyarok pénteken a házigazda portugálok ellen játszanak az elődöntőben, a másik ágon a spanyolok és az ukránok találkoznak, vasárnap pedig a helyosztókra kerül sor.
Frank Tamás csapatának tagjai a tavaly őszi Eb-selejtezők után, május végén találkoztak ismét, ezt követően még négyszer vettek részt egy-kétnapos összetartásokon, majd a múlt héten a horvátországi Porecben szerepeltek egy nemzetközi tornán. Ott négy mérkőzést játszottak, a horvátokat 4-1-re legyőzték, a lengyelekkel szemben 2-0-ra alulmaradtak, a finnek és a norvégok ellen pedig döntetlent értek el.
“Vegyes érzések vannak bennem a horvátországi torna után, mert voltak jó időszakaink, amikor védekezésben stabilak voltunk, végrehajtottuk, amit szerettünk volna, voltak azonban hullámvölgyek is a játékunkban. Ezek alapján úgy gondolom, nagyon nehéz dolgunk lesz a portugálok elleni elődöntőben” – nyilatkozta a magyar szövetség honlapján Frank Tamás.
Hozzátette, elsősorban a védekezésen dolgoztak sokat, és bár érezhető a fejlődés a játékukon, a nemzetközi mérkőzések magas tempójában még sokat hibáztak.
“A portugálok ráadásul egész más minőséget képviselnek, mint legutóbbi ellenfeleink, a világ egyik legjobb csapatáról van szó, technikailag, taktikailag és fizikálisan is magasan kiemelkednek az európai mezőnyből. Megtisztelő, hogy részt vehetünk az Eb-döntőben, mindent megteszünk a tisztes helytállás érdekében” – szögezte le az edző.
A horvátországi viadalon Vámosi Georgina térdsérülést szenvedett, ezért nem utazhat a csapattal Portugáliába, Koch Fruzsina kisebb sérülése viszont rendbe jött, ő ott lehet a négyes döntőben.

A program (magyar idő szerint):
péntek, elődöntők:
Spanyolország-Ukrajna 18.00
Magyarország-Portugália 22.30

vasárnap, helyosztók:
a 3. helyért 15.30
döntő 19.00

A magyar válogatott kerete:
kapusok:
Hargas Annamária (Astra HFC-Üllő), Torma Lilla (DEAC)

mezőnyjátékosok:
Csepregi Gabriella (Molfetta, olasz), Fábián Rebeka (Budaörs), Folk Zsuzsanna (Budaörs), Fülöp Diána (DEAC), Horváth Viktória (DEAC), Koch Fruzsina (Budaörs), Kota Gabriella (ASD Vis Fondi, olasz), Krascsenics Csilla (DEAC), Szalkai Kitti (Tolna-Mözs), Tóth Nóra (DEAC), Üveges Katalin (DEAC), Varga Adél (Astra HFC-Üllő)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!