2022 nyarán már 14. alkalommal zajlanak a Szombathelyi Strandsportnapok, amely nemcsak a vízpartra illetve vizes versenyekre csábítják a mozgásra éhes közönséget. Vasárnap új helyen, az Illés Akadémián kialakított pályákon ismerkedhettek meg az érdeklődők a Padball nevű labdajátékkal. A sportág alapjait a lábtenisz adja, de sokkal intenzívebb meneteket ígér.

Az Illés Akadémia valamint a Sport és Ifjúsági Irodának összefogásából megvalósult rendezvény egy gyors ismerkedéssel kezdődött. Négy pályán 2-2 fős csapatok mérkőzhetnek egyidőben, amely Varga Roland, az Akadémia utánpótlásedzőjének rögtönzött szabályismertetésével gyorsan elsajátították a tudnivalókat a csapatok, majd egyből a játéké volt a főszerep.

A lábtenisszel ellentétben nehezítő körülménynek számít, hogy a hátsó és az oldalsó falakat is érintheti a játékszer, amely a földön egyszer pattanhat, a játékosok pedig összesen háromszor érhetnek bele – váltott ritmusban. Ennek eredményeként sokkal gyorsabbak a menetek, gyorsabb gondolkodást igényel és kulcsfontosságú minden alkalommal az első érintés is.

Ezt megtapasztalhatta Marlo Sweatman, a Haladás-Viktória támadója, aki láthatóan felszabadult volt játék közben. A lábtenisz és teqball versenyeken résztvevők szintén jó kedvvel csatlakoztak, vettek részt a megmérettetésen, amely kiváló hangulatban telt. Nem csoda, hogy a rendezvény a délutáni órákban is tartott a rekkenő hőség ellenére.

Varga Jenő, a program egyik szervezője elmondta, hogy igyekeznek minél színesebb, változatosabb kínálattal biztosítani a mozgás lehetőségeit a szombathelyi sportbarátok számára. A padball pedig egy újfajta lehetőség ebben a sorban, amelyre bátran építhetnek a labdarúgóedzők és természetesen a szabadidősport képviselői is.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!