Vas Megyei Triatlon Szövetség, a Pannonsport Kft. és a Szombathelyi Önkormányzat összefogásának eredményeként folytatódik a több évtizedes múltra visszatekintő Vasi Vasember. Az olimpiai távú triatlon erőpróba amatőr ranglista valamint váltóversenyként kiemelt helyen szerepel a sportolók naptárában. A 2022-es évben július 9-én tehetik próbára tudásukat a résztvevők.

A 38. Vasi Vasember triatlonverseny lebonyolítását tekintve nem, az útvonalat illetően viszont tartogat meglepetéseket. A versenyközpont a megszokott helyszínen a Fedett uszodával szemben a Csónakázó tó mellett felállított sátornál lesz. Innen startol majd a mezőny, amelyre elsőként egy 1450 méteres úszás vár – a tóban bújákkal kijelölt útvonalon zajlik majd.

Ezt követően pattannak nyeregbe a versenyzők. A kerékpározást illetően picivel több, mint 40 kilométer vár a mezőnyre, mert a sportolók biztonsága miatt új szakaszon tekerhetnek a résztvevők. A régi bucsui útszakaszon a Magyar Közút kijavítja a sérült burkolatot, ezt használják majd a versenyzők is. Végül 10 kilométer futással zárnak a triatlonisták.

Az útvonal – amely tavaly is jól vizsgázott – ezúttal is keresztül vezet majd a Múzeumfalun. A szervezők elárulták, hogy tavaly 420 fő vett részt a vasember küzdelmein. Ezt a résztvevő számot szeretnék idén megfejelni. Aki pedig a nevezést fontolgatja, ne sokáig tétovázzon, mert július elsejéig adhatja le részvételi szándékát.

További információ a https://vasivasember.hu/ oldalon!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!