Megtartották az UEFA nyoni központjában a Bajnokok Ligája sorsolást. A következő szezonban is a legmagasabb nemzetközi kupaporondon indul a magyar aranyérmes, a Haladás VSE. A 2020/2021-es idényben meglepve a közvéleményt, kiváló és eredményes játékkal rukkoltak ki Dróth Zoltánék. Végül Európa legjobb nyolc együttese között fejezte be az idényt a Hali.

Ez a menetelés pedig kedvező hatást gyakorolt a folytatásra is, hiszen az A-jelű – az erősebb gárdákat felsorakoztató – ágra kerültek a szombathelyi futsalosok. Ennek megfelelően a csoport legjobb három együttese kvalifikálja magát az elitkörbe. A feladat viszont nem ígérkezik könnyűnek, hiszen valóban nagyon erős gárdákat sorakoztat fel idén is a Bajnokok Ligája.

A sorsolást követően a Haladás a negyedik csoportba került, ahol a román United Galati, a portugál SL Benfica, valamint az ukrán MFC Kherson kapott még helyet. A lebonyolítás rendszere nem változott. Ezúttal is minitorna jelleggel – egy helyszínen játsszák le a csapatok a mérkőzéseket. Ezúttal Romániában tartják meg a seregszemlét, ahonnan három együttes lép tovább a következő körbe.

A kvartett legerősebb keretével természetesen a portugál Benfica rendelkezik. A sors fintora, hogy tavaly is összemérte tudását a két együttes. A minitornát United Galati otthonában, Galac városában bonyolítják le október 25. és 30. között.

2022/2023 UEFA Futsal Bajnokok Ligája:

1. csoport

Mallorca Palma Futsal (ESP)
Kairat Almaty (KAZ)
Sporting Anderlecht Futsal (BEL)
Sporting Club de Paris (FRA)

2. csoport

Sporting CP (POR)
Ayat (KAZ)
Novo Vrijeme Makarska (CRO)
Futsal Pula (CRO)

3. csoport

Barça (ESP)
Dobovec (SVN)
Hovocubo (NED)
Luxol St. Andrews (MLT)

4. csoport

Benfica (POR)
MFC Kherson (UKR)
Haladás VSE (HUN)
United Galati (ROU)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!