A rajtnál Verstappen megtartotta az első helyet, ahogyan Leclerc is maradt második. Sainz túl szélesen vette az egyes kanyart, s lesodródott a pályáról, majd Russell-lel kellett megküzdenie a harmadik pozícióért. A spanyol végül megtartotta a rajthelyét, Russellt a kör végén pedig már Sergio Pérez támadta, ám a két autó összeért, s Pérez kisodródott a kavicságyba.

A mexikói ki tudott onnan jönni, majd a bokszutca felé vette az irányt, amit követően az utolsó helyre jött vissza a pályán. Később Russellt öt másodperces időbüntetéssel sújtották az esetért. A futam elején Leclerc egyáltalán nem hagyta elhúzni Verstappent, sőt, a nyolcadik körben egy előzést is megkísérelt. Bár ez végül sikertelenül zárult, két körrel később összejött az előzés, és Leclerc átvette a vezetést.

A kör végén Verstappent kihívták kerékcserére, majd a nyolcadik helyről kellett visszazárkóznia. Persze mások kerékcseréi is segítették ebben, ám Hamilton ellen egy szép előzést is bemutatott. Leclerc a 27. körben esett túl az első kerékcseréjén, miután visszatért a pályára, hét másodpercest hátrányt kellett ledolgoznia Verstappennel szemben.

Nem kellett sok idő, hogy ez sikerült Leclerc számára, aki a 32. körben megelőzve Verstappent ismét az élre állt, majd a hollandot ezen előzés után is kihívták kerékcserére. A 40. körben Sebastian Vettel járta meg a kavicságyat a négyes kanyarban, miután Pierre Gaslyval csatázva a két autó összeért, az Aston Martin pedig kicsúszott. A sportfelügyelők a franciát találták vétkesnek az esetért, s kiosztottak egy öt másodperces időbüntetést Gaslynak.

Az 51. körre mindkét Ferrari-versenyző túl volt a második kerékcseréjén, majd Leclerc ismét megelőzte az átmenetileg az élen autózó Verstappent. Mikor azonban Sainz is nagyon közel volt már az előzéshez, az autója lelassult, és motorhiba következtében fel kellett adni a versenyt. Az 55-ös számú Ferrari ráadásul látványosan kigyulladt, a mentés idejére virtuális biztonsági autós korlátozás lépett érvénybe.

Aztán a 71. kör után Charles Leclerc megnyerte a Formula–1-es Osztrák Nagydíjat. A monacói versenyzőnek többször is meg kellett előznie a végül másodikként befutó Max Verstappent, ám a futam hajrájában technikai problémája akadt, így nehéz győzelmet aratott a mögötte szorosan érkező Verstappen előtt. Carlos Sainz Jr. versenyének azonban valóban véget vetett egy technikai meghibásodás, a rosszul sikerült első kör után Sergio Pérez pedig hamar feladta a versenyt. Leclerc és Verstappen mellé Lewis Hamilton állhatott fel a spielbergi dobogóra.

AZ OSZTRÁK NAGYDÍJ VÉGEREDMÉNYE
1. Charles Leclerc monacói Ferrari 1:24.24.312
2. Max Verstappen holland Red Bull 1.532 mp h.
3. Lewis Hamilton brit Mercedes 41.217 mp h.
4. George Russell brit Mercedes 58.972 mp h.
5. Esteban Ocon francia Alpine-Renault 1:08.436 p h.
6. Mick Schumacher német Haas-Ferrari 1 kör h.
7. Lando Norris brit McLaren-Mercedes 1 kör h.
8. Kevin Magnussen dán Haas-Ferrari 1 kör h.
9. Daniel Ricciardo ausztrál McLaren-Mercedes 1 kör h.
10. Fernando Alonso spanyol Alpine-Renault 1 kör h.
11. Valtteri Bottas finn Alfa Romeo-Ferrari 1 kör h.
12. Alexander Albon thaiföldi Williams-Mercedes 1 kör h.
13. Lance Stroll kanadai Aston Martin-Mercedes 1 kör h.
14. Csou Kuan-jü kínai Alfa Romeo-Ferrari 1 kör h.
15. Sebastian Vettel német Aston Martin-Mercedes 1 kör h.
16. Pierre Gasly francia AlphaTauri-Red Bull 1 kör h.
17. Cunoda Juki japán AlphaTauri-Red Bull 1 kör h.
KIESETT MEGTETT KÖR
Carlos Sainz Jr. spanyol Ferrari 56
Nicholas Latifi kanadai Williams-Mercedes 48
Sergio Pérez mexikói Red Bull 24

A világbajnoki idény két hét múlva, Franciaországban folytatódik.

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!