Július 16-án, szombaton a Szombathely Center parkolójában már 13.30-kor elkezdődnek a könnyűsúlyú erősember országos bajnokság kiegészítő programjai.

Ennek részeként Bánhegyi Kata és Adrienn bemutatója, egy igazi kötélugró-show is megtekinthető lesz, ez 13.45-kor kezdődik.

A verseny előtt, kb.14 órakor megnyitóval kezdődik a sportesemény, majd várhatóan 6-8 versenyző feszül egymásnak, illetve a súlyoknak, hogy eldöntse, ki Magyarország könnyű súlyú erős embere 2022-ben.

Gadó Andrástól, a Magyar Erősember és Erősport Liga elnöke elnökétől – többek között azt – tudtuk meg, hogy 5 versenyszámban mérik össze erőiket, ügyességüket a sportemberek. Kamionhúzással kezdenek, majd rönknyomás következik, aztán vegyes cipelés, autóemelés, végül súlypakolás következik. Utóbbi versenyszámban a klasszikus kőgolyó, a betonhordó és a vasedény is fókuszba kerül.

A részleteket a szombathelyi erősember az egyik szombathelyi fitneszcentrumban tartott verseny előtti edzésén mondta el kameránk előtt.

A riport elkészítése után megtudtuk, hogy a tűzoltó-bemutató sajnos elmarad, de fotóink most is árulkodnak és szombaton s árulkodni fognak. Andris ugyanis nem bízta a véletlenre a felkészülést, ezen a héten is nagyon keményen odatette magát. A múlt szombaton, Sárbogárdon megrendezett verseny után is komoly súlyokkal és a nyári hőségben még inkább izzasztó gyakorlatokkal tartotta magát versenyhelyzetben.

Az országos bajnokság eredményhirdetésére szombat délután, kb. 16 órakor kerül sor.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!