Valter Attila magyar bajnok országúti kerékpárost elütötte egy motoros az olaszországi edzőtáborban, de megúszta a balesetet könnyebb sérülésekkel.
“Tegnap az edzés során elütött egy motoros Bormio közelében. Egy körforgalmat rosszul mért fel, belső íven próbált meg megelőzni, sajnos nem tudtam kivédeni” – írta csütörtökön közösségi oldalán a 24 éves versenyző, aki hozzátette, azonnal sokan segítettek neki, így hamar a sondalói kórházba került. “Óriási szerencsémre semmim nem tört el, nincsenek maradandó sérüléseim, csak a szép kis arcom kapott egy pofont a betontól, de egy fogszabályzó amúgy is tervben volt” – fogalmazott.
Valter szerint ilyen esetek előfordulnak, a motorossal is megbeszélte a történteket, nincs harag köztük, mivel attól nem gyógyul gyorsabban.
“Ezzel az edzőtábor véget is ért számomra, holnap már otthon regenerálódok, de szerintem nagyon gyorsan újra nyeregben lehetek” – zárta szavait Valter, aki egyelőre még nem tudja, ez a baleset mennyiben érinti a tervezett versenynaptárát.
Valter tavaly három napon át viselte az összetett éllovasának járó rózsaszín trikót a Giro d’Italián, idén pedig negyedik lett az egyik hegyi szakaszon. A Groupama-FDJ versenyzője legutóbb június 24-én versenyzett, akkor szerezte meg pályafutása során először a magyar bajnoki trikót a mezőnyversenyben.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!