A Titans veretlenül, legjobb támadósorral és kiegyensúlyozott védelemmel érte el a finálét, a Szombathely Crushers számára viszont döcögősen indult a szezon és még a Szeged Guardians ellen sokáig úgy tűnt, hogy nem is jut rájátszásba a csapat. Talán az ott bemutatott fordítás adta meg a lendületet a döntőbe jutáshoz.

A Crushers védelme elsőként végzett az engedett pontok tekintetében, tehát a bajnokság legjobb egységei néznek egymással farkas szemet. A Titansnél felsorolni is nehéz hány veszélyes játékos van a támadósorban. Kiemelendő a futójuk, Lourerio Nemeicero, illetve az év támadó játékosa díjat megérdemelten bezsebelő Fábián Krisztián, aki remek labdákkal mozgatja a láncokat és az elkapókat. A futójátékot a Rozmann Gábor vezette frontnak (védőfal+linebackerek) kellene megállítania, míg a passzjátékokat a Gálos Marci vezette secondarynek kellene hatástalanítania. Mindenképpen HFL szintű összecsapás lesz a Titans O és Crushers D közti párharc.
A mérkőzés győztesét viszont jó eséllyel a másik küzdelem fogja eldönteni. Itt mindenképpen el kell ismerni, hogy a szezon egészét tekintve a Titans D jobb teljesítményt nyújtott, mint a Crushers O. Persze bizakodásra adhat okot, hogy a szezon végén a Guardians és Cowbells 2 ellen összesen 9 TD-t is sikerült szereznie a szombathelyieknek. A Bátor Botond vezette futójáték tudja mozgatni a láncokat, de sajnos a pontszerzés tekintetében nem mindig hatékonyak. Ha ezen sikerülne változtatni, akkor jó esély lehetne a győzelemre. De természetesen a Török Mihály vezette front és az Andrew Wallock által irányított secondary mindent meg fog tenni, hogy ezt megakadályozza.
A veretlen alapszakasz és kiütéssel végződő elődöntő után a Titans a favorit a győzelemre. De borult már jó párszor a papírforma a futball pályákon. Miért ne sikerülhetne most is? Minél több Crushers drukkerrel még jobb esélyei lesznek a szombathelyieknek.
A Titans-Crushers MAFSZ divízió I-es finálé a Kincsem Parkban 15 órakor kezdődik.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!