Ahogy beszámoltunk róla öt fős csapat indult útnak néhány nappal ezelőtt, hogy részt vegyenek a lengyelországi Európai Egyetemi Játékokon. A kontinens legjobb ifjú sportolói bizonyíthattak a megmérettetésen. Ráadásul érdemes volt még inkább odafigyelni a versenyzőkre, hiszen többen a felnőttek között is kimagasló eredményt jegyeztek. Így még inkább felértékelődött az ehhez hasonló erőpróbák.

Tisztában volt ezzel a vasi különítmény is, amely az ELTE-SEK színeit képviselték a tornán. A Controll SE kick-boxosai egy hosszú utazás után bizonyíthattak Lengyelországban. Az Európai Egyetemi Játékokra negyvenhat országból érkeztek résztvevők. A nevezői létszám is hűen tükrözi, milyen komoly rendezvénynek számít: körülbelül hatezer sportoló, köztük négyszáznál is több magyar indult a tornán.

A kontinens legnagyobb szabású, kétévente sorra kerülő egyetemi sportrendezvényén remekeltek a szombathelyi versenyzők. Szmolek Emánuel a hazai élvonal tagjaként, egyéni világbajnoki címmel a birtokában vágott neki a megmérettetésnek. Olasz, ukrán riválisát felülmúlva menetelt a döntőbe. Ott az aktuális spanyol világbajnokot legyőzve állhatott a dobogó legfelső fokára!

Medált szerzett Grünceisz Patrik is, aki a 67 kilogrammosok mezőnyében holtversenyben a harmadik helyen végzett. Jól teljesített Bolfán Ákos is, aki az előkelő ötödik pozíciót csípte meg a 74 kilósok között. A versenyzőkkel Lengyelországba utazott Koszogovits Mihály mestertanár, valamint Dancsó Zoltán edző, akik végig segítették a versenyzőket az erőpróbákon.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!