A szombathelyiek mai ellenfele, a Nyíregyháza kerete (is) alaposan átalakult a nyáron. A Haladáshoz hasonlóan a Nyíregyházához is 15 játékos érkezett, viszont “csak” 12 távozott. Több, ismerős arcot is találhatunk a nyírségiek keretében, a korábban a Haladásban futballozó védő, Jánvári Gábor már évek óta a Spariban játszik, csakúgy mint a hórihorgas csatár, Novák Csanád. Idén nyáron pedig újabb két, egykori Hali-játékost szerződtettek a piros-kékek. Artner Dávid a Haladástól, Myke Ramos pedig az MTK-tól érkezett – olvasható a haladas.hu-n.

A Nyíregyháza keretében több, az NB I-et is megjárt futballista található, így például a kapus Nagy Sándor, vagy a mezőnyjátékosok közül Szokol Zsolt, Papucsek Barna, Csősz Richárd, Baki Ákos, Deutsch Bence, Pantovic Nikola és Vass Richárd. A Nyíregyháza nyáron leigazolta a Pécs házi gólkirályát, Adamcsek Mátét is, ám a névsor ellenére 1-0-s győri vereséggel kezdett Feczkó Tamás együttese, amely – stadionja építése miatt – a tavalyi szezonban Balmazújvárosban, az ideiben viszont már az NB III-as Sényő pályáján vívja hazai mérkőzéseit. Visszatérve az edzőre: Feczkó Tamást az első fordulóban reklamálásért kiállította a játékvezető, az MLSZ pedig négy bajnokiról eltiltotta a trénert. Így tehát Feczkó vasárnap a Haladás ellen már nem ülhet le a kispadra.

A két csapat a tavalyi bajnokságban először a Nyíregyháza otthonában csapott össze, azon a meccsen nem született gólt, míg tavasszal Szombathelyen a nyírségi gárda nyert 2-1-re, a szombathelyi gól Kiss Bence szerezte az 1. percben.

Nem egyszerű Németh Szabolcs alapos átalakuláson keresztülment csapatának feladata, hiszen a ,,hazai pályán” szereplő nyírségiek szűk győri vereséggel kezdtek, így biztosan javítani szeretnének, igaz a Hali sem kápráztatta el nézőit, Lencse gólja a ráadásban jelentett 1 pontot a zöld-fehéreknek.   

A Haladás vezetőedzője még az elutazás előtt, a haladas.hu-n mondta el várakozásait.

A szombathelyi vezetőedző lehetőségeit nehezíti, hogy Mursits Roland, Csilus Tamás, Vanja Zvekanov, Rácz Barnabás és Szijjártó Ármin sem áll rendelkezésre sérülés miatt.

A Hali szombat délelőtt negyed 12-kor útra kelt, Gyirmóton ebédeltek, majd késő délután Tiszaújvárosban már edzést vezényelt csapatának Németh Szabolcs vezetőedző. Az éjszakát Polgárban, az Outlet Hotelben töltötték a vasiak.

A Nyíregyháza – Haladás meccs a nyírségi klub munkatársai általi közvetítésben, ÉLŐben lesz látható!

Hajrá Hali!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!