A győri zöld-fehérek egy hazai, 1-0-s Nyíregyháza elleni győzelemmel kezdték a bajnokságot, majd ugyancsak az ETO Parkban 1-0-s félidő után 2-1-re kikaptak a Szegedtől. A 3 pontos Rába-partiak két forduló után a 12. helyen állnak. A győriek kerete a nyáron alapos átalakuláson esett át, hogy mást ne mondjunk edzőt is váltottak: Klausz László helyett a korábban az U19-es válogatottat irányító Timár Krisztián lett a győriek trénere.

Az ETO-tól kilenc játékos távozott – a kapus Pálfi Donát éppen a Haladásba – míg húszan érkeztek. Igaz, utóbbiban szerepel már az a kilenc fiatal, aki a Fehér Miklós Akadémiáról került az első csapathoz. Kiss Bence és Kovács István személyében két volt Haladás-futballistát igazoltak a középpályára a kisalföldiek. Rajtuk kívül a “nevesebb” érkezők között említhető Kovácsik Ádám (Mol Fehérvár), Babati Benjamin (Mezőkövesd) és a korábban a Haliban is futballozó 63-szoros válogatott Priskin Tamás is.

A 2021/22-es bajnokságban ősszel Szombathelyen 1-1-re végzett a Hali az ETO-val – Csilus Tamás szerezte a szombathelyi gólt, míg a tavaszi első fordulóban Tóth Milán duplájával 2-0-ra nyert Németh Szabolcs gárdája az ETO Parkban.

A szombathelyi zöld-fehérek mestere a haladas.hu-nak mondta el várakozásait.

– Az alapos átlakuláson átesett győriek fiatal, rutinos, NB I-et is megjárt játékosokkal erősítették meg a keretüket. Nagyon stabil futballt játszanak, jól védekeznek, amiből villámgyors akciókat indítanak. Az lesz a célunk, hogy ezt megakadályozzuk és saját játékunkat érvényre juttatva gyújtsük be a 3 pontot – fogalmazott a Hali mestere.

 

 

 

A győriek vezetőedzője, Tímár Krisztián a klub honlapján elmondta: örülünk, hogy újra bajnokit játszhatunk és lehetőséget kapunk, hogy kijavíthassuk a múlt hétvégi, Szeged elleni hibát. Akkor elrontottuk a végjátékot, ezért most mindenképp győzni szeretnénk és olyan játékot produkálni, ami bennünket jellemez. 

A Szombathelyi Haladás – ETO FC Győr meccs 17.30-kor kezdődik a Rohonci úti Haladás Sportkomplexumban, az összecsapást a Szombathelyi Haladás és a Hungary Sport Kft. közötti megállapodás értelmében 45 perc csúszással, 18.15-től láthatják nálunk. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!