Nincs megállás a szombathelyi vízilabda szakág képviselőinek számára. Bár nyáron leginkább a felkészülés és a nyári táborozás szerepel kiemelt helyen, nem lehet azt mondani, hogy találkozó nélkül maradnának a sportbarátok. Augusztus közepén már a korosztályos csapatok is becsatlakoztak a honi erőpróbákba, így az elstartoló Magyar Kupa küzdelmekbe is.

Ezúttal három korosztály bizonyíthatott hazai közönség előtt. Az AVUS gyermek, serdülő és ifjúsági alakulata szállt medencébe a győzelem reményében. Az ellenfél valamennyi együttes számára a jó erőkből álló Fehérvár VSE volt, amely szeretett volna minél több borsot törni a szombathelyi fiatalok orra alá. Ez az eredmények és a mutatott játék ismeretében csak részben teljesült.

Elsőként a serdülők bizonyíthattak és bár mezőnybek kiegyensúlyozott erők csaptak össze, a kapuk előtt a vendégek voltak határozottabbak. A hosszabbításban csak egyetlen gólt jegyzett az AVUS, amely kénytelen volt fejet hajtani. Az összecsapást így a székesfehérvári fiatalok nyerték 12-10-re. Ezután a gyermekkorú pólósok következtek.

Már a kezdést követően magához ragadta a kezdeményezést a vasi alakulat és hatékony támadó-, valamint védőjátékkal rukkoltak ki. Egyetlen pillanatig nem volt kérdés, hogy melyik együttes a jobb és mind a négy negyedet bezsebelve 20-8 arányban nyert a szombathelyi alakulat. Szalai Balázs 5, míg Horváth Csanád 3 találatot jegyzett, de érdekesség, hogy 9 mezőnyjátékos talált a kapuba.

A nap zárásaként az ifjúsági korosztály is medencébe szállt a győzelem reményében. Az utolsó mérkőzés nagy csatát és kisebb fordulatokat is tartogatott. A negyedik negyedben aztán kimagasló teljesítményt nyújtott a támadóharmadban az AVIS, amely végül 10-6-ra nyerte a derbit. Az összecsapás egyik kulcsfigurája Makarenko Balázs volt, aki egymaga háromszor talált be a Fehérvár kapujába.

MAGYAR KUPA – Eredmények

Ifjúsági:
AVUS – Fehérvár VSE 10-6 (3-1, 2-2, 1-2, 4-1)
Hazai gólszerzők: Makarenko B. 3, Németh B. 2, Mercs Á. 2, Berényi B. 2, Galambos B. 1.

Serdülő:
AVUS – Fehérvár VSE 10-12 (1-2, 2-2, 3-3, 3-2, 1-3)
Hazai gólszerzők: Kovács K. 6, Makarenko B. 4.

Gyermek:
AVUS – Fehérvár VSE 20-8 (4-2, 5-4, 7-1, 4-1)
Hazai gólszerzők: Szalai B. 5, Horváth Cs. 3, Petneházi K. 3, Halmágyi Z. 2, Farkas B. 2, Spitzer V. 2, Vámosi V. 1, Nagy L. 1, Czibók B. 1.

 

/A címlapkép egy korábbi mérkőzésen készült!/

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!