Valamennyi élvonalbeli kosárlabdacsapat felkészülése a hajrához közeledik, így az Egis Körmend játékosainak is. Az elmúlt hetek során szép lassan körvonalazódott a legutóbbi bajnoki ezústérmes gárda kerete, amelyben tehetséges fiatalok mellett minőségi légiósok is akadnak. A tréningek kemény alapozással kezdődtek, mára pedig a finomhangolásé lett a főszerep.

Bár akad hiányzója is a vasi piros-feketéknek, hiszen Ferencz Csaba csapatkapitány a magyar válogatottban szerepel. Először világbajnoki-selejtezőkön bizonyíthatott, majd a szeptemberi Európa-bajnokság miatt csatlakozik később klubjához. Időközben napvilágot látott a Magyar Kosárlabda Szövetség által elkészített és közzéadott sorsolás is.

Ebből kiderül, hogy az Egis Körmend október elsején kezdi meg a pontvadászatot, ráadásul rögtön egy piros-fekete rangadóval. Ferenczék idegenben, az OSE-Lions otthonában indítják a szezont. Az első szomszédvári rangadót – a Zalaegerszeg ellen – hazai pályán, október 8-án vívják. A Falco elleni El Classicóig pedig december közepéig kell várni, amikor az első felvonást Körmenden vívják a felek.

Az alapszakaszt a tervek szerint április elsején fejezik be a csapatok, ezt követően pedig a szabályok módosításának köszönhetően következik a rájátszás majd a helyosztók. További információ a csapatot illetően, hogy közzéadta a vezetőség a mezszámozást is. Nagy meglepetésre természetesen nem kell számítani, továbbra is 15-ösben szerepel a csapatkapitány Ferencz Csaba.

Annál izgalmasabb az új szerzemények “választásai”. A Szolnokról érkező Cakarun a hatos, a Fehérvárról igazolt Omenaka huszonhármas dresszben lép pályára. Hamarosan testközelből is megfigyelhetik a csapat játékát a szurkolók, hiszen a hétvégétől már egymást fogják érni a felkészülési mérkőzések. Elsőként idegenben, Zalaegerszegen lép pályára az Egis Körmend.

Tervezett felkészülési mérkőzések:
Augusztus 27. ZTE KK-Egis Körmend
Szeptember 3. Egis Körmend-ZTE KK
Szeptember 7. Sopron-Egis Körmend
Szeptember 9-10. Mogyorósy Szilárd Emléktorna
Szeptember 14. BC Vienna-Egis Körmend

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!