Nehéz mérkőzés várt a Szombathelyi Haladás másodosztályú labdarúgó együttesre. Az elmúlt hetek során kisebb gödörben van a vasi alakulat, amely bajnoki találkozókat illetően a legutóbbi öt meccsén csak két pontot szerzett. Nem véletlen voltak a szurkolók pesszimisták, hiszen a Putnok – bár harmadosztályú – kiváló formában várhatta nagyobb nevű riválisát és meglepetésre készült a MOL Magyar Kupa fordulóban.

A Várady Béla Sportközpontban megrendezett összecsapáson az ismerkedés perceit követően agilisen lépett pályára a házigazda, amely a vendégek tudtára akarták hozni, hogy nem adják olcsón a bőrüket. A Haladás eleinte úgy tűnt a kivárásra játszik és néhány védelmi megingást leszámítva igyekezett a biztos labdatartásból építeni akcióit. A komolyabb eseményekre viszont csak a szünet előtt került sor.

Először Rácz villant meg, aki egy lecsorgó labdát bombázott a hálóba a 31. percben. Sokáig nem örülhettek a vasi szurkolók, hiszen három minutum leforgása alatt fordított a Putnok. Két védelmi kihagyást büntetett Nagy és ekkor úgy tűnt, megroppan a szombathelyi csapat. Hogy ne így történjen, arról Doktorics gondoskodott, aki egy tetszetett akciót követően egalizált.

A második félidőben aktívabban játszott a Haladás és ez már a helyzetek számában is megmutatkozott. Lélektalnilag fontos pillanatban – az 58. percben – a csereként beállt Taipi is betalált, így ismét a vendégek voltak előnyben. A fáradó és lépéskényszerben lévő Putnok kitámadott, ezzel viszont lehetőséget adott a szombathelyieknek az ellentámadások vezetésére. Az újabb gól ilyen forgatókönyv után született.

Doktorics kapott egy indítást, kisodródva csak a hosszú oldalon érkező Taipi elé tálalt, aki a középen felzárkozó Borvetőt célozta meg – a vasi támadó pedig közelről nem hibázott. A hajrában még a putnoki támadók kozmetikázhattak volna az eredményen, de Mursits eszén nem sikerült túljárni. Érvényesítette az osztálykülönbséget és biztosította helyét a Haladás a MOL Magyar Kupa 4. fordulójában is.

Putnok – Szombathelyi Haladás 2-4 (2-2)

Haladás: Mursits R. – Lucas Simut, Csató M., Németh M., Doktorics Á. –
Derekas Z., Rácz B. (Csilus T.), Csernik K. (Lencse L.), Tóth M. – Molnár R. (Borvető Á.), Horváth R. (Taipi).
Megbízott vezetőedző: Mészöly Géze

Gólszerző: Nagy Zs. (36′, 39′) illetve Rácz B. (31′), Doktorics (42′), Taipi (56′), Borvető (81′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!