A Vas Megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban a 7. fordulót rendezték meg, a játéknap pedig főként a vendégként pályára lépő csapatok sikerét hozta.


Korán vezetést szerzett a Király SE a Vasvár otthonában, a hazaiaknak azonban erre még sikerült válaszolniuk. A szünetre döntetlen állással fordultak a felek, ám a második etapban megrázta magát az eddig hibátlanul teljesítő szombathelyi alakulat, és végül magabiztos győzelmet aratott.

Korai vezetésnek örülhetett a Celldömölk együttese is, sőt, ezt követően még számtalan ziccert és egy büntetőt is elhibáztak. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a futball megbüntette a hazaiakat, a táplániak pedig az első félidő utolsó percében egyenlíteni tudtak az egyetlen helyzetükből. A második játékrész egy teljesen más meccset hozott, az első 45 percben remeklő hazaiakat mintha megfogta volna a bekapott gól, a táplániak pedig gyors kontrákat vezettek, amelyeknek köszönhetően megfordították a találkozót, és meglepetésre 3 ponttal távoztak Celldömölkről.

Három hazai győzelem is született a 7. fordulóban: megszerezte szezonbeli első sikerét a frissen feljutó Csepreg együttese, akik a szezont jól kezdő, ám most kisebb hullámvölgybe kerülő Szentgotthárdot múlták felül.

A gotthárdiakkal ellentétes utat bejáró Sárvár FC nevéhez köthető a játéknap másik hazai sikere, a címvédő tavalyi önmagát idézve kiütötte a sereghajtó Bük gárdáját.

A listavezető Haladás-Zanat együttese Söptére utazott, ahol tovább folytatta remek sorozatát a csapat, így az egy meccsel kevesebbet játszó Király előtt továbbra is vezetik a tabellát.

A 7. kör harmadik hazai sikere pedig a Rábapaty alakulatának köszönhető, akik esélyt sem adtak a Szarvaskend együttesének.

A tabellán elfoglalt helyezések alapján rangadónak ígérkezett a Vép és a Répcelak összecsapása. Az esős időben lejátszott találkozót végig hazai mezőnyfölény jellemezte, ám helyzetekig nem igazán jutottak el a vépiek. A répcelakiak főként a védekezésre helyezték a hangsúlyt, főleg a második játékrész elején egy szöglet után megszerzett vezetést követően. A meccsei többségén fegyelmezett védekezésre építő répcelakiak védelmét nem sikerült ezt követően sem feltörnie a vépi csapatnak, így a vendégek 3 ponttal távoztak.

A hétvége legfordulatosabb derbijét a Jánosháza és a Körmend találkozója szolgáltatta. A körmendiek ugyan korán 2 gólos vezetéshez jutottak, a hazai csapat azonban egészen a lefújásig küzdött, ám erejükből csak a szépítésre futotta. Mindkét gárda igyekezett, izgalmas összecsapást láthattak a kilátogatók.

Tabella

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!