Kedd délelőtt a Városháza különtermében sajtótájékoztatót tartottak, ahol a hétvégi, nagy érdeklődést ígérő Torna Challenge Világkupáról kapott felvilágosítást a sajtó megjelent képviselői. Ahogy megszokhatták a sportág szerelmesei és a vasi megyeszékhely sportbarátai, minden évben akad kiemelkedő tornász verseny, amelyre már a határokon túlról is rendre nagynevű résztvevők térnek vissza.

A Pannonsport Kft., a Magyar Tornász Szövetség és a városi önkormányzat jó partneri viszonyt ápolnak, így a gördülékeny előkészítési folyamat után már csak a lebonyolítás várat magára. A honi szakszövetség részéről Altorjai Sándor főtitkár elmondta, hogy a tavalyi Grand Prix-vel ellentetében ezúttal egy világkupát rendeznek Szombathelyen, amelyet sikeres pályázat után valósíthatnak meg.

Örömének adott hangot Berki Krisztián sportigazgató is, aki versenyzőként többször is részt vett a Vas megyei erőpróbákon. A legutóbbi év során pedig pont az Aréna Savariában búcsúztatták el fényes pályafutása lezárásaként. Azóta szakmai stábot erősítve próbál tevékenykedni a sportág népszerűsítéséért. Ennek a szombathelyi állomása mindenképpen kiemelt fontossággal bír.

Ezt emelte ki Dr. Nemény András polgármester is, aki nagyon boldog, hogy akadnak visszatérő versenyzők és hogy minden évben testközelből csodálhatják meg a szurkolók a világ legjobb tornászait. Kalmár Attila, a Pannonsport képviseletében elárulta, hogy már 17. éve szerveznek tornász versenyeket, amelynek ezúttal minden elképzelést sikerült túlszárnyalnia.

Egyrészt – Afrika kivéletével – négy kontinens 27 országából érkeznek résztvevők, rekord számú nevezés futott be, így valóban különlegességgel szolgálhatnak a nézőknek. Elhangzott a sajtótájékoztatón, hogy a város ismertsége ehhez hasonló erőpróbák miatt növekszik és ennek a válogatottak is kifejezetten örülnek, hiszen magasan kvalifikált riválisok ellen bizonyíthatnak.

A Magyar Tornász Szövetség főtitkára elmondta azt is, hogy a versenyt több ország élőben közvetíti, valamint az ereménylistát a szakszövetség oldalán érhetik el a szurkolók. A háromnapos rendezvény nyitányaként pénteken a selejtezőket rendezik, szombaton és vasárnap a szerenkénti döntőket. A második és harmadik napokra kedvezményes belépők megváltásával lehet bejutni, míg a selejtezőkre a belépés ingyenes lesz.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!