Nem kezdte túl jól a 2022/2023-as bajnoki szezont a címvédő Haladás, amely 5 fordulót követően csak a hatodik helyen állt. A Berettyóújfalu és a Veszprém elleni elveszített mérkőzések miatt a tabella elején álló csapatokhoz képest lépéshátránybe került a vasi együttes, amelyre pénteken ismét kellemetlen pillanatok vártak, hiszen a még hibátlan mutatóval rendelkező Aramis ellen bizonyíthattak Dróth Zoltánék.

Mindkét gárda igyekezett stabilan védekezni, hogy ne kerüljenek azonnal hátrányba, ritkán dolgoztak ki a támadók veszélyes akciókat, így jobbára a mezőnyben folyt a játék. Persze a kevés helyzet mellett kemény és határozott összetűzések azért akadtak. Ennek köszönhetően a 8. percben a kiállítás sorsára jutott Dávid Richárd, akit a kispadról küldtek a játékvezetők az öltözőbe.

Dróth Zoltán kisebb sérüléssel bajlódott, így csak a játékrész derekán kapcsolódott bele a küzdelemben, de azonnal új színt adott csapatának. Az első gólra a 15. percig kellett várni, ekkor Sipos talált közelről a kapuba Nagy Kevin előkészítését követően. A szünet előtt aztán a hazaiak kapitánya villant meg és egy lekészített labdát elemi erővel lőtte a felső sarokba.

A szünet előbb az Aramis gólfelelőse kozmetikázott az eredményen, így egyetlen gól volt csak a különbség. A második félidőben pedig az egyenlítés is összejött a vendégeknek egy védelmi kavarodás végén. Ezután viszont rendezte a sorait a Haladás és újult erőre kapott a támadóharmadban. Dróth Zoltán klasszikus mesterhármast jegyezve ismét lépéselőnyhöz juttatta a szombathelyieket.

A kitámadó Aramis játékosai között pedig jól élt a helyzetei kihasználásával a házigazda. Az eddigi gát úgy tűnt, hogy átszakadt, hiszen egymás után alakították veszélyes akcióit a vasi alakulat. A 33. percre már ötgólos volt a különbség – nem érdemtelenül. A vendégek a végére beletörődtek sorsukba és elszenvedték idénybeli vereségüket, míg a Haladás harmadik győzelmét gyűjtötte be.

Haladás VSE – Aramis SE 9-2 (2-1)

Haladás: Alasztics M. – Nagy K., Sipos G., Dávid R., Arnon
Csere: Gyimesi M. – Kovács M., Knizs O., Hajmási M., Dróth Z., Henrique Diniz, Vatamaniuc-Bartha D., Fehér D., Rutai B.
Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerző: Sipos G. (15′), Dróth Z. (18′, 27′, 29′), Hajmási M. (31′), Nagy K. (32′), Henrique Diniz (33′), Rutai B. (36′), Fehér D. (37′) illetve Büki B. (20′), Horváth Sz. (24′)

Kiállítva: Dávid R. (Haladás – 8′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!