Szombat délelőtt nem igazán kedvezett a ködös, párás időjárás a fehér sport szerelmeseinek, de a Savaria Teniszcentrum által biztosított kiváló feltételek, a klubhangulat és a salakpályák kárpótolták a megemlékezésre és az azt követő versenyre érkezőket.

A Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzatának Sport,-és Ifjúsági Irodája a város teniszt kedvelő amatőr játékosai részére, a hétvégén immár második alkalommal hirdette és rendezte meg a 25-70 éves korosztály számára a páros teniszversenyt.

A megnyitón – erről közösségi oldalunkon élőben tudósítottunk – megemlékeztek a 2021.februárjában elhunyt sportorvosról, dr. Andits Tamásról, aki többek között 25 éven keresztül volt a négyszeres magyar bajnok Falco-Vulcano Energia KC Szombathely kosárcsapatának is orvosa, emellett lelkes amatőrként a teniszberkekben is közismert volt.

A teniszversenyt megnyitó sportbizottsági elnökkel, Tóth Kálmánnal – többek közöt – a sportorvos emlékének ápolásáról, a hagyományőrzés fontosságáról és Szombathely sportváros mivoltáról is beszélgettünk.

Az özvegy, dr. Andits Tamásné dr. Horváth Ágnes háláját fejezte ki a szervezőknek, majd a barátság és az összetartozás fontosságát is hangsúlyozta.

A főszervező Palotai Zoltánt a verseny céljáról, kategóriáiról, szabályairól, illetve az amatőr tenisz sport népszerűsitéséről, a sportbarátságok ápolásáról és persze a támogatókról is megkérdeztük.

A Savaria Tenisz Centrum vezetője örömét fejezte ki, hogy szinte valamennyi pályáján pattogott a labda. Szabó Péter igazi büszkesége azonban a saját nevelésű játékosok, illetve az ő sikereik. A Savaria Tenisz Club női csapatának OB I-es, valamint férfi csapatának OB III-as meccseiról is megkérdeztük a klubelnököt.

A II. dr. Andits Tamás Tenisz Emlékverseny kategóriánkénti eredményeit hamarosan közöljük. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!