Szombaton mindkét vasi női röplabda együttes hazai pályán lépett pályára. A Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület a TRSE ellen bizonyíthatott, míg a Szombathelyi MÁV Haladás a Rohonci úti sportkomplexum csarnokában a Röpisuli Sportegyesületet látta vendégül. Érdekesség, hogy mindkét helyszínen három szett elegendő volt a győztes csapatnak, mégis micsoda különbség volt a végeredményt illetően.

A SzoESE nehéz meccsre számíthatott, hiszen a TRSE kiváló játékerőt képvisel, rendre megtréfálja riválisát. Ezúttal a jobbik formáját hozta a vasi megyeszékhelyre a Tatabánya. Bár az első szett során a hazai álltak közelebb a vezetés megszerzéséhez, sikerült hosszabbításra menteni a játszmát. Itt viszont már a vendégek akarata érvényesült és lélektani előnyét jól kihasználta.

Ez a lendület pedig kitartott a folytatásra is. Hiába cserélt játékost vagy kért időt Bodzer Attila, nem sikerült megtörni a TRSE ritmusát. Így alig több, mint egy óra alatt lezárta az összecsapást a Tatabánya és magabiztos 3-0-ás sikerrel térhetett haza, amivel fellépett az NB II-es nyugati csoport tabellájának előkelő, negyedik helyére. A SzoESE elszenvedte idénybeli harmadik vereségét és a nyolcadik pozíciót foglalja el.

A Haladás VSE hasonlóan nehéz meccsre számíthatott hiszen az Ajka Röpisuli szintén jó formában volt, jól kezdték a bajnokságot és versenyben vannak a dobogós helyek egyikéért. Ráadásul több, egykori szombathelyi játékost is felvonultatott a vendég gárda. A szombathelyiek dolgát pedig nehezítette az a tény is, hogy sérülés miatt nem volt teljes Mucsi Péter kerete.

Ettől függetlenül jól játszott a Hali az első szett derekáig, ezután kisebb hullámvölgybe kerültek. Zoltán Annáék csak a játszma végén kapták el ismét a játék ritmusát, amit kihasználtak meg is szerezték a vezetést. A második felvonásban is jobban koncentráltak ajkai riválisukhoz képest és nyitásfogadás terén még pontosabb játékkal rukkoltak ki, amivel kettőre nőtt a felek közti különbség.

Az utolsó szett során már hitehagyottá vált a Röpisuli és ekkor már Mucsi Péter valamennyi tanítványának bizonyítási lehetőséget adott. A tehetséges ifjú röplabdázók pedig köszönték az alkalmat és még simábbá tették a mérkőzést. A Szombathelyi MÁV Haladás újabb sikerével már zsinórban négy győzelmet számlál és veretlenül áll a tabella második helyén.

SzoESE – TRSE 0-3 (25, 13, 12)

SzoESE: Lajos R., Egyed-Halmosi N., Szabó R., Kiss L., Kóbor Sz., Szalai Cs.
Libero: Fülöp A.
Csere: Schnalzer D., Tauker S.
Vezetőedző: Bodzer Attila

*

Szombathelyi MÁV Haladás – Röpisuli SE Ajka 3-0 (22, 15, 11)

Haladás: Kőrösi Z., Zoltán A., Héjj L., Marton G., Horváth B., Németh A.
Libero: Hütter R., Varga N.
Csere: Bóta I., Gráczer V., Péter E., Bánfi N., Rudolf L., Avas V.
Vezetőedző: Dr. Mucsi Péter

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!