Egy rendkívül nehéz összecsapás várt az Egis Körmend együttesére a FIBA Europe Cup második játéknapján. A vasi piros-feketék az első fordulóban vereséggel kezdtek, így mindenképpen szerettek volna javítani hazai környezetben. Az ellenfél viszont nagyon nívós volt, hiszen a Sporting személyében Portugália egyik legerősebb csapatát látták vendégül a Rába-parti településen.

A feldobás után a támadó oldalon villogtak inkább a főszereplők. A körmendi kosarasok a középtávoli és közeli duplákra helyezték a hangsúlyt, míg a luzitánok néhány kósza triplával kapták el a fonalat. Vasi oldalon Moore kezében volt a karmestei pálca és sokáig úgy tűnt az első negyedet bezsebeli a házigazda. Az utolsó percben aztán két eladott labda megpecsételte a hajrát.

A folytatásban már nem tudtak olyan könnyen kosarakat szerezni a játékosok, valamennyi dobóhelyzetért meg kellett küzdeni. Ebből pedig a portugálok jöttek ki jobban. Főként Radic ls LoVett volt ekkor elemében a vendégek részéről. Ferencz tripláival azonban átvette a vezetést a házigazda és a nagyszünetig meg is őrizte előnyét.

A férfi a cserét követően egyik csapat sem tudta leszakítani riválisát. Hol az egyik Hol a másik együttes akarata érvényesült az irányítás Körmend kezében volt ekkor. Rendkívül feszültek voltak a játékosok, több tiszta lehetőséget rontották el. Az utolsó felvonás kezdetén őrizte minimális vezetését a vasi alakulat. Úgy tűnt sikerült meglepni a portugál riválist.

Hogy milyen nagy csata zajlott tökéletesen szemlélteti az utolsó perc eseménysora. Bár az Egis Körmend nyerésre állt ezen a rendkívül szórakoztató összecsapáson, mégis vereség lett a vége. Ez köszönhető volt LoVett játékának, aki az utolsó másodpercben süllyesztette el hárompontosát, amely egyetlen egységnyi különbséget jelentett a felek között – a portugálok javára.

Egis Körmend – Sporting CP 98-99 (28-31, 31-22, 18-22, 21-24)

Körmend: Mitchell 10/3, Moore 21/9, Ferencz 16/15, Chambers 18/6, Omenaka 11.
Csere: Cakarun 3, Parrish 8/6, Durázi 11/3, Doktor -, Kiss -.
Vezetőedző: Antonis Constantinides

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!