Az Újpest felett aratott magabiztos győzelemet követően még a hétvégén utolsó edzést tartott Juanra Calvo vezetőedző tanítványainak, hogy a hét elején Románia fele vegye az irányt a Haladás VSE. A magyar bajnok és kupagyőztes szombathelyi gárda tavalyi eredményes szereplésének köszönhetően Európa legjobb nyolc csapata között végzett a nemzetköri porondon.

Ennek hozadékaként idén kiemelt együttesként az A-jelű, erősebb ágra került. A sorsolás után a 4. csoportba került a Haladás, amelybe csupa kőkemény ellenfél várja már a zöld-fehérek elleni összecsapást. A portugál Benfica ismerős a Haladás számára, amely egyben az idei kiírás egyik legnagyobb favoritja is. Ugyanakkor a másik két rivális szintén nehéz perceket fog okozni a magyar bajnoknak.

Az ukrán Uragan a nemzeti csapatra épül, kiegészülve minőségi légiósokkal. A román Galaci saját közönsége előtt bizonyíthat és biztosan meg fogja nehezíteni valamennyi ellenfelének a dolgát. Ettől függetlenül a szombathelyiek szeretnék megismételni a tavalyi szereplésüket, így csak a továbbjutás lehet számukra a cél. A 4. csoportból egyébként a legjobb három csapat lép tovább az elitkörbe.

UEFA Futsal Bajnokok Ligája csoportkör
4. csoport

2022. október 26. – 16:00
Benfica – Haladás

2022. október 27. – 19:00
United Galati – Haladás

2022. október 29. – 13:00
Haladás – Uragan

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!