Zsinórban három győztes meccses szériáját zárta le a legutóbbi játéknapon a Szombathelyi Haladás. Szentlőrincen bár a mezőnyben egyenrangú ellenfele volt riválisának a vasi gárda, a kaput csak elvétve tudta veszélyeztetni. Ezzel szemben a házigazda jól szervezett védekezéssel és ellentámadásaikkal 2-0-ra megnyerte az összecsapást. A javításra pedig vasárnap nyílt lehetősége a Halinak.

A Merkantil Bank Liga 14. fordulójában a Szombathelyi Haladás a sereghajtó Dorog csapatát látta vendégül a Rohonci úti sportkomplexumban. A kötelező győzelem megszerzésének reményében lépett pályára a zöld-fehér alakulat, amelynek keretében több egykori bányász játékos volt. A vendégek számára pedig a pontok szerzése volt a fő motivációs tényező, hogy megőrizze szezon végén másodosztályú tagságát.

Nagyon aktívan kezdte a találkozót a házigazda, nagy elánnal esett ellenfelének. A biztos labdatartást helyezve a célkeresztbe építette támadásait a vasi alakulat. Már az első percekben áttevődött a játék a dorogi térfélre és egymást érték a hazai akciók. Először Rácz pontrúgásból veszélyeztetett, majd sarokrúgásból próbáltak zavart okozni a szombathelyi csatárok. Sokat pedig a vezető gólra sem kellett várni.

A hetedik percben egy labdaszerzést követően Rácz elé került a labda, aki a kifutó kapus felett egyből a hálóba ívelt. Rendkívül látványos és ugyanakkor higgadt megoldás volt a remek formában lévő középpályástól. A vezetés megszerzését követően sem engedte át a kezdeményezést ellenfelének a szombathelyi alakulat. Igaz, ekkor már lépéskényszerben volt a Dorog FC.

A második félidőben elég volt két védelmi megingás és már hátrányba is került az esélyesebb hazai alakulat. Előbb a 48.percben, majd a 60.minutumban kapitulált a vasi védelem. Michal Hipp cserékkel rázta fel csapatát és tette ezt nagyon eredményesen. A csereként beállt Molnár Rajmund duplájával ismét győzelemre állt a Szombathelyi Haladás együttese.

A java még hátra volt, hiszen az utolsó percben szinte a semmiből egyenlített újfent a Dorog. Mégis boldogan hagyhatták el szombathelyi szurkolók a stadiont, ugyanis a ráadás pillanataiban ismét betalált a házigazda és ezzel megszerezték a jól megérdemelt győzelmet.

Szombathelyi Haladás – Dorogi FC 4-3 (1-0)

Haladás: Verpecz I. – Lucas Simut, Csató M., Németh M. (Devecseri) , Bosnjak P. (Hursán) – Csilus T., Derekas Z., Rácz B., Csernik K. (Lencse), Doktorics Á. (Nyíri) – Borvető Á. (Molnár R.)
Vezetőedző: Michal Hipp

Gólszerző: Rácz B. (7′), Molnár R. (74′, 81′), Derekas (94′) illetve Sztojka (48′, 60′), Lénárth (89′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!