Nehéz mérkőzés várt a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesületre, amelyre az elkövetkezendő időszakban egymást követően kell pályára lépni. Bár a hétfői MEFOB találkozó a vendégek kérésére elmaradt, szerda este ismét bizonyíthattak Kéri Péter tanítványai. A szombathelyi alakulat az NB II-es nyugati csoportjának újabb játéknapján a kiváló erőkből álló UNI Győrt fogadták az egyetemi csarnokban.

Mészáros pontjaira épített a SzoESE, amely nagyon jól kapta el a fonalat. A 9-2-es rohanás után viszont magára talált a Győr és előbb a védekezését, majd a támadójátékát szedte ráncba. A negyed derekán 14-0-ás rohammal fordított a vendég gárda, így Kéri Péternek időt kellett kérnie. Ez helyre tette a szombathelyi játékosok lelkét és a játékrész végére egál közelire mentették az eredményt.

A folytatásban már inkább a védekezések terén javultak fel a csapatok. Jobbára büntetőből szerezték pontjaik javát a felek, ebből pedig a házigazda került ki jobban. A félidőben így is két pontos volt a győriek vezetése. A térfélcsere után még jobban összekapta magát a SzoESE és Kiss Mihály pontjaival a vezetést is átvették 52-52-t követően. Ekkor nagyon jól dominált a házigazda.

Nagyon előnyre viszont nem tudtak szert tenni, amiről a vendégek egykori NB I-es kosarasa Sonyák Béla tett. A hátvéd ugyanis rendre betalált a triplavonal mögül és a megítélt büntetőket is jó százalékkal váltotta pontokra. Az utolsó negyedben aztán ismét jött egy néhány perces SzoESE rövidzárlat, amelyet 7-2-es futással abszolvált a Győr és került újra lépéselőnybe.

Bár a szombathelyi alakulat huszáros hajrába kezdett nem sikerült távoli kosarakat szerezni, amely végül megpecsételte a hazaiak sorsát. A Győr ezúttal Sonyák hatékony játékára épített és a fordulatokban gazdag összecsapást követően értékes győzelmet aratott a vasi megyeszékhelyen.

SzoESE – AgroFeed UNI Győr 79-85 (17-20, 19-18, 22-20, 21-27)

SzoESE: Kiss M. 22/12, Horváth Cs. 7, Vicze K. 17, Mészáros M. 20/9, Perák D. 6.
Csere: Gundinger S. 1, Novák M. -, Baruta R. -, Sinkovits D. 4, Németh B. 2.
Vezetőedző: Kéri Péter

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!