Bár a legutóbbi hétvégén már tétmérkőzésen birtokba vehette a Horvát óvoda és iskola tornacsarnokát a Szombathelyi Sportiskola röplabda együttese, a hivatalos átadásra csütörtök délelőtt került sor. Rendhagyó módon néptánccal, rögtönzött sportos bemutatóval színesítették a gyerekek a programot és egyben avatták fela teljes felújításon átesett sportlétesítményt.

Szombathely város önkormányzata mellett a Mate Meršić Miloradić Horvát Óvoda és Általános Iskola, a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft. valamint a Magyar Röplabda Szövetség összefogásából valósult meg a beruházás. Ennek első lépcsőfokaként új tetőt kapott az épület, amelyet korábban a beázás fenyegetett, mára viszont nemcsak a csarnok, hanem az öltözők tetejét is lecserélték.

A parketta és a vonalazás szintén új köntöst kapott, akárcsak a kiszolgáló létesítmények. Az öltözők és a vizes blokkok mellett a szertár, az egészségügyi terem és az iroda is 21. századi külsőben pompázik. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy sok civil segítője is akadt a kivitelezének, amely így valóban családias összefogásból valósulhatott meg a gyerekek legnagyobb örömére.

Az általános iskolások mellett a sportiskolás növendékek testnevelés órán valamint edzéseken belül sajátíthatják el a röplabdasport alapjait. Már igazolt játékosa is akad a Horvát nemzetiségi tanintézménynek, amely hosszútávú megállapodással partnerként segíti a Sportiskola munkáját. Egyúttal a gyerekek egyesületi szintű sportolását is felkarolja az iskola.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!