A legutóbbi hétvégén ismét pályára lépett a Haladás U16-os korosztály fiú kézilabda csapata. Mátés István tanítványai a Várpalota együttesét fogadták a Haladás Sportkomplexumban megrendezett találkozón. Bár az esélyek a hazaiak sikerét ígérte, sokkal nehezebb dolga volt a vasi zöld-fehéreknek, hogy a győzelemért járó pontokat Szombathelyen tartsák.

Kifejezetten visszafogottan kezdte a találkozót a Haladás, pontatlan átadásokkal, befejezésekkel engedte át a kezdeményezést a várpalotai játékosoknak. A vendégek pedig köszönték szépen és néhány perc leforgása alatt 0-3 állt az eredményjelzőn. Mátés István időkéréssel tett rendet a fejekben, de csak a védekezést sikerült ráncbe szednie a szombathelyi gárdának.

Ezzel pedig egészen a nagyszünetig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Az utolsó pillanatokban a Hali megrázta magát, így a félidőben 13-11-re a hazaiak vezettek. A térfélcserét követően már jobban játszott a házigazda, igaz könnyű ziccereket még ekkor is rontottak. Ugyanakkor állandósítani tudta 2-3 gólos előnyét és a kritikus pillanatokban Dömötör védéseivel adott tartást csapatának.

Nagy rohanásba kezdtek a hajrában a főszereplők, több kétperces kiállítás is színesítette a játékrészt. Öt perccel a vége előtt egy hétméterest is hárított a hazai kapus, amely lélektanilag is fontos volt. Végül Farkas László vezetésével biztosította be győzelmét a Haladás, amely a vártnál talán nehezebben gyűjtötte be a bajnoki sikerért járó pontokat.

Haladás VSE U16 – Várpalotai BSK 26-22 (13-11)

Haladás kerete: Dömötör B. – Kuglics K., Bácskai B., Novák B., Ködös B., Csizmazia A., Rákóczi A., Farkas L., Mátés B., Molnár F., Németh M., Ladányi D.
Vezetőedző: Mátés István

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!