A Merkantil Bank Liga 16. fordulójában Haladás – Budafok meccset rendeznek a Rohonci úton. A korábbi szombathelyi vezetőedző, Mátyus János mellett több egykori szombathelyi futballista is Szombathelyre érkezik.

A haladas.hu-n megjelent előzetesből kiolvasható, hogy a ma esti ellenfél, a Budafok 17 ponttal a 15. helyen tanyázik, a legutóbbi fordulóban a Promontor utcai stadionban 2-1-re legyőzte az ETO FC Győrt. A budafoki klubnál az augusztus 21-i, MTK elleni 4-1-es vereség után edzőt váltottak, Csizmadia Csaba helyett a korábban a Haladásnál – összességében sikeresen – dolgozó Mátyus János vette át a szakmai munka irányítását, segítője pedig az a Felipe Matos lett, aki anno Mátyus mellett volt másodedző Szombathelyen. A páros irányításával megindultak felfelé a tabellán a piros-feketék, igaz, az ETO elleni meccset megelőző három fordulóban egy döntetlen mellett kétszer is kikaptak.

A Budafokot erősíti a Haladásban nevelkedett Jagodics Márk és Németh Márió, de a fővárosban futballozik a korábban Szombathelyen szereplő Romic Danijel és Horváth Olivér is. Sőt, a korábban a válogatott mellett is dolgozó masszőr, Tóth Kálmán is szombathelyi születésű. Immáron budafoki az egykoron Angliában Albániában, Skóciában, Hollandiában, Olaszországban légióskodó Adorján Krisztián, valamint az NB I-es múlttal rendelkező Fótyik Dominik, Vaszicsku Gergő, Kovács Dániel és Tischler Patrik is. A legutóbbi bajnokságban a Haladás Szombathelyen 3-2-re kikapott a Budafoktól, míg idegenben 2-0-ra győzött.

A Hali fontos 2 pontot hagyott vasárnap Békéscsabán és a 2 gólt is szerző Rácz Barnabás vezetésével itthon javítana. Szükség is lenne a győzelemre, hiszen nagyon szoros az NB II középmezőnye: a zöld-fehérek jelenleg 22 ponttal a 9. helyen állnak, de mind az 5. helyezett Szegedtől és a 13. helyen álló Kazincbarcikától is csak 3-3 pont választja el a szombathelyieket.

Michal Hipp szerint is különös pikantériát ad a szerdai mérkőzésnek, hogy a Hali korábbi vezetőedzője és néhány egykori játékosai is a piros-feketék színeiben jönnek Szombathelyre.

– Jagodics Márk és Németh Márió is kezdőjátékos volt a csapatomban, amikor először itt tevékenykedtem – emlékezett vissza a vezetőedző. A szerdai ellenfelünk bár mögöttünk van a tabellán, de ez nem fedi a valós képet. Komoly összecsapásra készülhetünk a három pontért – tette hozzá Hipp mester.

 

A 17 órakor kezdődő összecsapást élőben közvetítjük.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!