Egy rendkívül izgalmas, sok fordulatot tartogató összecsapást rendeztek meg a legutóbbi hétvégén a vasi megyeszékhelyen. Vasárnap az NB II-es férfi röplabda bajnokságban érdekelt Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület ellenfele az a Szolnok volt, amely a csoport harmadik helyéről várhatta a játéknapot. Ezzel szemben a vasi alakulat valamennyi találkozóját elveszítette.

Talán ez a tény, vagy épp a hosszú út, de alaposan meglepte ellenfelét a SzoESE. Rendkívül izgalmasan alakult az első szett, felváltva vezettek a csapatok, egyik fél sem tudott nagyobb előnyre szert tenni. A hajrához közeledve úgy tűnt, hogy sikerül megnyerni a felvonást a SzoESE együttesének, azonban “túlórára” került sor. Ezt pedig erővel a vendégek bírták jobban.

Nem omlott össze a szombathelyi gárda, amely Kudron Márk vezérletével rendezte a sorait és végig dominált a második felvonás során. Húsz percre sem volt szüksége a SzoESE-nek, hogy egalizálja a játszmák arányát. Ezt követően kitartott a vasi alakulat lelkesedése és a következő “két poénos” felvonást már ők bírták jobban. Karnyújtásnyira volt a házigazda a győzelem megszerzésétől.

Ezt viszont a Szolnok nem hagyta annyiban és a háló közelében kihasználta magassági adottságait. Ekkor már többet hibázott a SzoESE kerete, nem volt meglepetés, hogy 2-2-re módosult az állás. Következett a ráadás, amely 15 nyert pontig tart. A szombathelyi röplabdázók kissé visszafogottan kezdték az ötödik – mindent eldöntő – felvonást, majd fokozatosan találtak magukra.

A szett közepétől már a vasi gárda dominált és tett szert néhány pontos előnyre. A szolnoki csapat igyekezett minden módon megakadályozni a szombathelyi sikert, de hiába. Innen már nem engedte ki a kezéből a győzelmet kék-fehér alakulat. A 103 percig tartó összecsapás végén megérdemelten szerezte meg első sikerét a SzoESE, amely legközelebb a PTE-PEAC csapatát fogadja.

SzoESE – Szolnoki Sportcentrum 3-2 (-27, 20, 24, -19, 9)

SzoESE: Barbalics M., Szabó G., Deres M., Kovács B., Kudron M., Horváth Á.
Libero: Kovács Á.
Csere: Konetsny B.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!