A magyar férfi kosárlabda-válogatott 83-69-re legyőzte a cseheket Szombathelyen hétfőn a világbajnoki selejtezősorozat második szakaszának negyedik fordulójában, így életben tartotta esélyeit a vb-szereplésre. A vasi kosarasok is jó napot fogtak ki, Perl 7, Keller pedig 9 pontig jutott.

    Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány együttese – melyből klubkötelezettségei miatt ezúttal is hiányzott többek között Hanga Ádám – hat ponttal elhúzott főként a Németországban légióskodó Filipovity Márkó révén, ám a cseh gárda mégis három ponttal hozta a nyitónegyedet. A folytatás már egyértelmű magyar fölényt hozott, a nagyszünetben 36-33 volt az állás.
Térfélcsere után eldőlt a találkozó, a brillírozó hazaiak a közönség ovációja közepette 31-10-re nyerték a harmadik szakaszt, így a hajrára már nem maradtak izgalmak. A magyarok legjobbja Filipovity lett 15 ponttal.
A magyarok így továbbra is reménykedhetnek első vb-szereplésükben, és a kvalifikáció ötödik fordulójában februárban Litvániában lépnek pályára.

Világbajnoki selejtező, K-csoport, 10. forduló
Szombathely, Arena Savaria, 3500 néző
V: Manuel Mazzoni (olasz), Zafer Yilmaz (török), Vladimir Jetovic (szerb)

Magyarország: Váradi 5/3, Benke 8/3, Vojvoda 7/3, Filipovity 15/9, Hopkins 11/3. Csere: Somogyi 8/6, Keller 9, Perl 7/3, Golomán 9, Lukács 2, Pongó -, Kiss 2.

Csehország: Pulpán 2, Kyzlink 21/6, Kriz 7/3, Peterka -, Balvin 10. Csere: Bálint 16/9, Böhm 3/3, Palyza 8/6, Pekarek-, Samoura -, Kovar -, Svec -.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!