A kettős éremszerzéssel érdemileg is megkezdődött a magyar női kerekesszékes vívócsapat kvalifikációja a 2024-ben Párizsban megrendezésre kerülő paralimpiai játékokra.

– Kard egyéniben szereztem bronzérmet, szép, de meglehetősen fáradságos út vezetett a dobogóig. Csoportkör-győzelmet szereztem, ehhez öt ellenfelet kellett legyőznöm, ezt követte az egyenesági kieséses szakasz. A legjobb nyolc közé jutásért viszonylag simább csörtéket vívtam, majd a négybe kerülésért a világranglista első helyezettjét kellett leküzdenem. A döntőbejutásért egy ukrán lánnyal meccseltem, ő állította meg a menetelésemet. Tőr egyéniben a csoportkörben négy győzelmet szereztem, a tizenhat közé jutásért itt is egy ukrán ellenféllel szemben maradtam alul. A tőr csapatküzdelem viszont mindenért kárpótlást nyújtott: a sérülés miatt visszalépő angolokkal szemben erőnyerők lettünk, kemény ellenfélnek bizonyultak azonban a négy közé jutásért a hong-kongiak, utánuk szintén meglehetős erőt képviselt a georgiai válogatott, ám mindkét riválison sikerült átverekednünk magunkat, így jutottunk döntőbe. Itt az ukránokkal kerültünk szembe, az ő kvalitásukat szerintem nem is kell különösebben bemutatni – csapatban is rendkívül ütőképesek voltak. Sikerült legyőzni őket, így valamiképpen revansot tudtam venni a két korábbi vereségért – fogalmazott Madarászné dr. Mező Boglárka, aki ,,civilben” a BRFK jogtanácsosaként aktív.

Összességében elmondható, hogy rendkívül felkészült, erős mezőnyben versenyeztek a magyarok, hiszen Oroszország és Kína kivételével a világ vívóelitjének minden nációja képviseltette magát Egerben.

Az év vég is eseménydús lesz Madarászné dr. Mező Boglárka számára, hétfőtől a varsói Európa-bajnokságon folytatódhat a kvalifikációs pontok gyűjtése, itt kard és tőr egyéniben, valamint kard, tőr és párbajtőr csapatküzdelmekben áll pástra a kiválóság. A közeljövő sem lesz egyszerű: öt világkupa és a világbajnokság tartogat további kihívásokat a magyar női kerekesszékes vívóknak.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!