Kiváló formában játszik az idei szezonban a Szombathelyi MÁV Haladás másodosztályú röplabda együttes. Bár Mucsi Péternek nélkülöznie kellett egyik meghatározó kulcsjátékosát sérülés miatt, akadt régi-új ismerős a vasi klub budaörsi fellépésén. Visszatért a Hali kötelékébe a korábbi center Dabronaki Emese, aki rögtön a kezdőcsapatban kapott helyet.

A szokatlan összeállítás miatt talán kissé nehezen indult be a vasi henger, amely az elmúlt hetek során valamennyi találkozóját könnyedén nyerte meg. Ezúttal határozott csapatjátékra helyezte a hangsúlyt a Haladás, viszont a kisebb megingásokat azonnal büntette és pontokra váltotta az Emericus SE. Az első játszma hajrájában viszont a nagyobb rutin döntött a vendégek javára.

A folytatásban is hasonló forgatókönyv szerint zajlott a mérkőzés. A szombathelyiek becsülettel küzdöttek a vezetés megszerzéséért, majd az előny megtartásáért. Ellenben nem sikerült a kimagasló játékot tartóssá tenni, így a házigazda próbálta tartani a lépést a felsőházi rájátszásba készülő riválisával. Újabb 23 perc elteltével viszont már kettővel ment a Haladás.

Az utolsó felvonásra próbálta minden erejét mozgósítani az Emericus és úgy tűnt sikerülhet szépíteni. Ekkor egy gyors vendég időkérés megtörte az Emericus lendületét és a zöld-fehér együttes akarata érvényesült. A szett hajrájában már a hazaiak a fáradtság jelét is mutatták, így könnyedén és megérdemelten nyert a Szombathelyi Haladás, amely leközelebb december 4-én a PTE-PEAC csapatát fogadja.

Emericus SE – Szombathelyi MÁV Haladás 0-3 (20, 20, 18)

Haladás: Bóta I., Kőrösi Z., Zoltán A., Marton G., Horváth B., Dabronaki E.
Libero: Ragasits L.
Csere: Péter E., Bánfi N., Kocsis D.
Vezetőedző: Dr. Mucsi Péter

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!