Kétségtelen, hogy jelen pillanatban az ország két legjobb formájában lévő csapata a Haladás VSE és a Veszprém Futsal. Előbbi címvédőként futott neki a szezonnak, utóbbi pedig az egyik legnagyobb kihívójává vált a vasi együttesnek. Az elmúlt hetek során egymás után gyűjtötték be a győzelmeket az említett csapatok és ez a tabellán elfoglalt helyezésén is meglátszik.

Bár a címvédő Haladás nem kezdte túl jól a 2022/2023-as idényt, hiszen négy forduló alatt kétszer is fejet kényszerült hajtani. Azóta viszont legyőzhetetlen ellenfélként bizonyít hétről-hétre. Olyannyira összeállt a csapat, hogy jelen pillanatban a bajnokság legtöbb rúgott gólját – szám szerint hetvenet – épp a szombathelyiek jegyzik. Az utánuk következő együttes a DEAC, amely 54-szer talált a kapuba.

Ugyanakkor a szezon elején sok gólt kapott a vasi védelem és ennek tükrében elismerésre méltó, ahogy ebben is feljavultak Kovács Mátéék. Jelenleg csak a Veszprém és a Berettyóújfalu kapott kevesebbet. Előbbi néggyel, utóbbi kettővel áll jobb arányban. Nem túlzás tehát azt állítani, hogy Juanra Calvo együttese kirobbanó formában várja a pénteki rangadót.

A Veszprémnél nem szakadt ki még a gólzsák, mégis vezeti az NB I-es bajnokság tabelláját. Az alapszakasz felére már körvonalazódnak az erőviszonyok. A Veszprém a 7-3-as Haladás felett aratott győzelmével alapozta meg sikeres szereplését és csak a Kecskemét tudta legyőzni Tatai Józseféket. Ezt a statisztikai mutatót szeretné a Haladás tovább rontani.

Haladás VSE – Veszprém Futsal
2022. december 2. – 18:30
Szombathely, Haladás Sportkomplexum

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!