Gőzerővel zajlik a kadettkorúak leány kosárlabda bajnoksága is, amelyben a Szombathely Sportiskola U16-os csapata is érdekelt. A szezont visszafogottan kezdő vasi alakulat a legutóbbi hétvégén hazai környezetben bizonyíthattak és a kilátogató szurkolók legnagyobb örömére győzelmet arattak. A siker értékét még jobban növeli, hogy az A-csoport favoritját, a Soproni Darazsakat múlták felül a sportiskolások.

A feldobást követően nagyon agresszív védekezéssel rukkolt ki a házigazda, így sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Majd egy 7-0-ás szombathelyi rohammal nemcsak a vezetést vette át a vasi gárda, de a találkozó képét látva nagyobb előnyre tett szert. Jött is a vendég időkérés, de hiába, mert Kotnyek Emmára nem volt ellenszere a soproni együttesnek.

A folytatásban jól őrizte előnyét a házigazda, mindig a megfelelő pillanatban érkezett egy vasi kosár. A nagyszünet előtt azonban elég volt egy kisebb rövidzárlat, amit a darazsak jó érzékkel használtak ki. Áron pontjaival megfordította az állást a Sopron és a félidőben hárommal mentek a vendégek. Jót tett a szombathelyieknek a pihenő, mert ismét összeállt a védekezésük és hatékony volt a támadójátékuk is.

Ekkor már sokszor a durvaság határát sértő módon próbálták a darazsak feltartóztatni Kotnyeket, aki sokszor állhatott büntetővonalra. Ekkor már társai is akadtak a pontgyártás terén és ismét lépéselőnybe került a SzoSI. Az utolsó felvonásra nagy rohamba kezdtek a csapatok: a hazaiak a vezetés megőrzéséért, a vendégek a fordításért mozgósították maradék erőiket.

Bár a soproniaknak sikerült a negyed derekán átvenni a vezetést, az utolsó percekre elfogyott az erejük. Ezt pedig köszönték szépen a szombathelyi lányok és Schneider ziccereivel, büntetőivel fordított a vasi csapat. Az utolsó percekben kivágott 8-0-ás rohammal megnyerte a találkozót a SzoSI, amely a következő fordulóban Zalaegerszegre látogat az alapszakasz I. körében.

Szombathelyi Sportiskola U16 – Soproni Darazsak Akadémia 64-59 (16-13, 13-19, 19-14, 16-13)

SzoSI: Kotnyek E. 33/15, Serman E. 9/3, Simon Zs. 2, Szélesy B. -, Ádám B. 8.
csere: Schneider B. 10, Vendég R. 2, Jánosa R. -, Horváth-Gergácz L. -.
Vezetőedző: Bozó Patrícia
Másodedző: Püspöki Lotti

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!