Két, jelenleg talán a legjobb formában lévő együttes csapott össze Szombathelyen a futsal bajnokság alapszakaszának második körében. A 13. fordulóban a legjobban várt párharca a címvédő Haladás és az aktuális listavezető Veszprém összecsapása volt. Mindkét gárda egymás után nyerte a találkozóit, így tényleg megjósolhatatlan volt az ütközet vége.

Persze a szurkolók és a hazai játékosok is reménykedtek az eredményes játékban, amellyel szerettek volna visszavágni a nyár végén elszenvedett idegenbeli vereségéért. Ezt pedig tökéletesen meg is valósította Juanra Calvo együttese. Védekezésben remekül zárt a vasi retesz – élén Alaszticcsal – támadásban pedig végig rendkívül veszélyesek voltak a szombathelyi futsalosok.

Ennek eredményeként 5-0-ra nyert a házigazda és szép nagyot lépett a dobogós csapatok felé. A Veszprém vereségével visszacsúszott a második helyre és jelenleg már az Aramis áll az élen. Ugyanakkor a Haladás az elmúlt hetek sikereinek köszönhetően már csak két pontos hátrányban van az ellovassal, míg egyetlen egység választja el a dobogós Berettyóújfalutól.

Ezt a különbséget pedig hétfő este -idegenben- tovább csökkentheti a Magyar Futsal Akadémia ellenfeleként. A liga legeredményesebb támadósorával rendelkező Halit nem lesz könnyű feltartóztatni. Bár nincs kiesőhelyen a fővárosi gárda, legutóbbi öt mérkőzését elveszítette és a szombathelyiekkel szemben sem ők a találkozó esélyesei.

Magyar Futsal Akadémia – Haladás VSE
2022. december 5. – 20:10
Budapest, SPORT11 Sport és Szabadidőközpont

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!