Az elmúlt hetek során remekül szerepelt az élvonalbeli kosárlabda-bajnokságban az Egis Körmend együttese, hiszen zsinórban nyerte a mérkőzéseit. Ezt a sikerszériát a legutóbbi hétvégén a DEAC szakította meg. Ráadásul nemcsak a vereség, hanem a mutatott játék sem volt meggyőző a győzelmével is csak a tizedik helyen szerénykedő hajdúságiak ellen.

A nemzetközi porondon sem ment a vasi piros-feketéknek, akik valamennyi csoportmérkőzésüket elveszítették a FIBA Europe Cup kiírásában és nem sikerült kivívni a Bajnokok Ligájában való indulást sem. A debreceni vereséget követően felajánlotta lemondását Antonis Constantinides, amelyet a klub vezetősége elfogadta és már kiderült az is, hogy kik irányítják a csapatot a hátralévő találkozókon.

A távozó ciprusi szakember pótlását házon belül oldotta meg a Körmend, hiszen Kocsis Tamás és Németh Levente irányítja majd a felnőtt együttest. Ráadásul sok ideje nem lesz az új párosnak szondázni a helyzetet, hiszen szerda este ismét tétmérkőzé vár Ferencz Csabáékra. Ráadásul a kiesés szele elől menekülő Szeged otthonába vizitálnak a vasi kosarasok.

Bár az eddigi eredmények a Rába-partiak sikerét ígéri, nem lesz könnyű találkozó. A Szeged valamennyi ellenfelét megszorongatta hazai környezetben, ráadásul remek légiósok alkotják az alföldiek keretét. A legutóbbi játéknapon a Szolnok sem húzta be a kötelezőnek mondott győzelmet. A 3. fordulóból elhalasztott találkozót szerda este pótolják a felek, mindkét gárdának nagy szüksége lenne a pontokra.

Naturtex-SZTE-Szedeák – Egis Körmend
2022. december 7. – 18:00
Szeged, Városi sportcsarnok

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!