Elmaradt bajnoki mérkőzését pótolta szerda este az Egis Körmend élvonalbeli kosárlabda csapata. Az edzőcserén átesett Vas megyei klub ezúttal Szegedre látogatott. Ferencz Csabáék szerették volna a legutóbbi, debreceni kisiklásukat kijavítani. A helyzet azonban sokkal nehezebbnek ígérkezett, mert nélkülözni kellett Mitchell játékát, aki eddig vezérszerepet töltött be.

A feldobás után idegesen játszottak a csapatok, rengeteg pontatlanság tarkította a találkozót. Sok tiszta dobóhelyzetet rontottak a játékosok és a támadásokat kapkodva fejezték be a főszereplők. A vendégek nyugodtak meg először, akik Moore pontjainak köszönhetően tettek szert kisebb előnyre. Ezután védekezésen próbált szilárdítani a vasi alakulat, így gyorsan tízpontosra hízott a különbség.

Szép lassan bemelegedett Roberson is, aki palánk alatt bizonyult hatékony fegyvernek szegedi részről. Házigazda próbálta tartani a lépést az Egis Körmend csapatával. Ekkor viszont a vendégek kerültek kisebb hullámvölgybe, amit jó érzékkel használtak ki a szegedi kosarasok. A nagyszünetben négy pontos hazai előnyt mutatott az eredményjelző. Nagy csatát hozott a második félidő is. Chambers pontjai nagyon kellettek a vendégeknek, amiből új erőt merítettek.

A jó védekezéssel sikerült kifogni a Szedeák vitorlájából a szelet és fokozatosan csökkent a felek közti különbség. Nagy dobópárbaj kezdődött az utolsó percekre, ahol a lelkesedés a pontosság rovására ment. A kiegyenlített hajrá során duplát és triplát is h intett Chambers, amelynek köszönhetően végül a Körmend átlépte árnyékát és nehezen, de bezsebelte az értékes győzelmet.

NATURTEX-SZTE Szedeák – Egis Körmend (11-21, 28-14, 17-20, 18-24) 

Körmend: Parrish 12/6, Chambers 31/12, Takács -, Moore 11/6, Cakarun 12.

Csere: Omenaka 6, Ferencz 4, Doktor 3/3, Balogh -, Kiss -.

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!