Ahogy beszámoltunk róla a Szombathelyi Sportiskola és a Savaria Speedskating Team kötelékébe tartozó gyorskorcsolyázók remekelnek. Kiváló példaként szolgál a fiatal, a sportággal még csak most ismerkedő iskolások számára, hogy milyen magasságokig érhetnek el szorgalommal és kemény munkával. A világkupa nyitófordulójában Mercs Abigél és Bejczi Botond állhatott dobogóra, de a legutóbi hétvégén sem maradtunk érmek nélkül.

A nagypályás gyorskorcsolya válogatott különítménye Finnországban szerepelt ezúttal is. Az északi országban rendezték meg az ISU Junior és Neo-Senior Gyorskorcsolya Világkupának második fordulóját. A lebonyolítást illetően szombaton és vasárnap is volt szombathelyi versenyző, akiért szoríthattunk. A tehetséges válogatott gyorskorcsolyázók pedig alaposan ki is tettek magukért.

Elsőként a neo-senior férfiválogatott állt rajtvonal mögé. A vasi megyeszékhelyhez ezer szállal kötődő Bödei Bálint, Bejczi Botond és Sipos János összetételű együttes remekelt a csapatverseny kategóriában és Csehország valamint Románia mögött a bronzérmes helyen fejezték be a futamot. Vasárnap folytatódott az eredményes szereplés Bejczi Botondnak köszönhetően.

A Seinäjokiban megrendezett fordulójában 1500 méteren indult a neo-senior korosztályban a szombathelyi fiatal gyorskorcsolyázó. Óriási csata végén ért célbe és a dobogó alsó fokára állhatott fel. Érdemes lesz nagyobb figyelmet szentelni Bejczi Botondra, aki a következő téli olimpiát vette célba és eredményei alapján joggal fűz hozzá a honi szövetség nagy reményeket.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!