A 2022-es év egyik legfontosabb mérkőzése várt Mucsi Péter tanítványaira. A Tatabánya elleni másodosztályú alapszakasz mérkőzés eredménye hatással lehet a felsőházi rájátszásba igyekvő csapatok helyezésére is. Szombathelyen már találkozott egymással az idei kiírásban a TRSE és a Haladás, akkor a zöld-fehér alakulat magabiztos játékkal 3-1-re megnyerte az összecsapást.

Igaz, komoly vezéráldozat árán sikerült győzelmet aratni. Mint ismert Németh-Takács Bernadett a TRSE elleni derbi első szettje során érkezett rosszul a talajra és szenvedett komoly térdsérülést. Hiányát azonban jól áthidalta a vasi alakulat és remek ritmustban játszott Tatabányán is – legalábbis az első szett során, kifogástalan teljesítményt nyújtottak a lányok.

A folytatás viszont nem úgy sikerült, ahogy azt eltervezte a Haladás. Egyre több hibát vétett a szombathelyi gárda, amitől vérszemet kapott a házigazda. A vendégek valamennyi bizonytalanságát előnyére fordította a TRSE és ez pontok tekintetében is megmutatkozott. Húsz percre sem volt szüksége a Tatabányának, hogy egyenlítsen és ez a lendület kitartott a találkozó végéig.

Hiába kért időt és becsülettel rotálta játékosait Mucsi Péter, nem sikerült kifogni a szelet a TRSE vitorlájából. A jó kezdés ellenére ezúttal a hazaiak akarata érvénysült a forduló rangadóján, így a Tatabánya beérte a tabella második helyén álló Szombathelyi MÁV Haladás csapatát. Ugyanakkor lépéselőnyét jobb szettaránya miatt őrzi még a vasi zöld-fehér együttes.

TRSE – Szombathelyi MÁV Haladás 3-1 (-24, 11, 18, 12)

Haladás: Kőrösi Z., Zoltán A., Héjj L., Marton G., Horváth B., Németh A.
Libero: Hütter R., Fatér V.
Csere: Bóta I., Péter E., Mátyás L., Kocsis D., Dabronaki E.
Vezetőedző: Dr. Mucsi Péter

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!