Szombaton az U11-es korosztály számára kiírt Kenguru Kupa küzdelmeiben bizonyíthatott az Ifjú Sólymok csapata. Szombathelyen a Nagy Lajos Gimnáziumban megrendezett játéknapon a vasi gárda mellett pályára léptek a Tapolcai Szöcskék és a Zalaegerszegi KTE fiataljai. A szépszámú közönség izgalmas mérkőzéseket láthatott és buzdíthatta a főszereplőket.

Elsőként zalai riválisával találkoztak a Sólyomfiókák és a vendégek kislányokkal felálló csapata nem is okozott gondot. A szombathelyiek láthatóan jól elsajátították a sportág alapjait és Perlné Kalamár Zsuzsanna irányításával végig jól kontrollálták az összecsapást. Könnyűszerrel szerezték kosaraik többségét az ijfú sólymok és négy játékos is átlépte a 10 dobott pontot.

A védekezés hatékonyságát pedig jól tükrözi, hogy a zalai hölgyek a második félidőben csak 2 egységig jutottak. Bár az utolsó pillanatban esély volt megszerezni a 100. pontot, a szombathelyiek így is kiütéses sikert arattak. A folytatásban viszont sokkal nehezebb ellenfél várt a Tapolcai Szöcskék személyében. A kiegyenlített első negyedet követően a hazaiak akarata érvényesült.

A hatékony letámadás aztán meghozta a kívánt hatást és a szerzett labdákból könnyű pontokat szerzett a szombathelyi csapat. A második félidőre valamennyi játékos lehetőséget kapott a trénerektől. A nap zárómérkőzésén a Tapolcai Szöcskék akarata érvényesült és magabiztos győzelemmel feledtették a sólyomfiókák elleni botlást.

Ifjú Sólyomfiókák – Zalaegerszegi KTE 99-14 (23-5, 34-7, 12-2, 30-0)

Ifjú Sólyomfiókák: Horváth O. 8, Kiss G. 16, Völgyi Zs. 8, Molnár O. 4.
Csere: Gerencsér Á. 7, Grasanovics D. 8, Hrichi Á. 13, Polányi G. 17, Spitzer G., Budai G. 4, Soós-Nádor S. 13, Déri Á. 1.
Vezetőedző: Perlné Kalamár Zsuzsanna

*

Ifjú Sólyomfiókák – Tapolcai Szöcskék 62-12 (12-1, 22-6, 9-4, 19-1)

Ifjú Sólyomfiókák: Horváth O. 7, Kiss G. 4, Völgyi Zs. 5, Molnár O. 2.
Csere: Gerencsér Á., Grasanovics D. 10, Hrichi Á. 12, Polányi G. 9, Spitzer G. 5, Budai G. 4, Soós-Nádor S. 4, Déri Á.
Vezetőedző: Perlné Kalamár Zsuzsanna

*

Zalaegerszegi KTE – Tapolcai Szöcskék 24-45 (6-6, 9-15, 4-11, 5-13)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!