A szezon egyik, ha nem a legnagyobb hazai rangadója vár az SZKKA NB I/B-s női kézilabda-csapatára. Az egyik legfőbb rivális, az előző idényben szintén NB I-es, a bajnokságban jelenleg listavezető Vasas SC együttese vendégszerepel Szombathelyen.

A vasaik számára fantasztikusan startolt a 2023-as naptári év: sikerült túljutni az NB I-es Alba ellen a Magyar Kupában, majd az Algyő elleni idegenbeli rangadót is megnyerték Pődör Rebekáék. Kiváló formában várja tehát az éllovas elleni hazai derbit az SZKKA, a lányok remek passzban, teljesen felspannolva néznek a vasárnap délutáni összecsapás elé.

Persze a Vasas is szeretné gyarapítani megszerzett pontjai számát, ők is vérmes reményekkel várják a rangadót, a listavezető angyalföldiek 10 győzelem és 3 döntetlen mellett mindössze egyszer kaptak ki a szezonban. Hazai siker esetén pontszámban utolérné az SZKKA és meg is előzné szebb napokat is megélt nagynevű fővárosi riválisát. Érdemes megjegyezni, hogy az SZKKA csupán egyetlen alkalommal szenvedett vereséget hazai pályán, a szezon rajtjánál a Komárom vitte el a 2 pontot a vasi megyeszékhelyről.

A szombathelyiek vezetőedzője, Pődör Zoltán szeretné, ha csapata itthon tartaná a 2 pontot. A klubvezető meccs előtti felvezető nyilatkozatát Te is megtekintheted.

Okot ad az SZKKA-nak a bizakodásra, hogy az előző szezonban, még az NB I-ben hazai pályán 32-30-ra, idegenben pedig 34-32-re már győzelmet arattak a piros-kékek felett.

Szombathelyi KKA – Vasas SC

NB I/B 15. forduló

Aréna Savaria, vasárnap, 15:00.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!