A Magyar Kupa küzdelmei során 2023-ban már találkozott egymással a Haladás és a Tihany csapata. Igaz, akkor az NB I-es címvédő felnőtt alakulat magabiztos sikert aratva lépett tovább ellenfelét, ezúttal pedig a másodosztályú Hali-fakó mérte össze tudását a Balaton-partiakkal. Néhány élvonalbeli játékossal kiegészült vasi keret nem is hazudtolta meg magát a hétfő esti derbin.

Az ismerkedés perceit követően magához ragadta a kezdeményezés jogát a Haladás. Főként a pálya középső részén működött jól a vasi együttes. Jól szűrték meg a tihanyi támadásokat és a labdaszerzést követően próbáltak azonnal zavart okozni a hazai védelemben. Az enyhe mezőnyfölényt követően már gólok tekintetében is megmutatkozott a szombathelyiek előnye.

Négy perc leforgása alatt szabályosan átgázolt ellenfelén a Haladás. Puhr Bálint kezdte a gólok sorát, majd Kiss Patrik duplájával már megnyugtató volt a különbség. Nem is kockáztatott feleslegesen a vasi gárda, amely a nagyszünetre háromgólos előnnyel vonulhatott. A folytatásban felbátorodott a Tihany FC és a 26. percben sikerült mattolniuk a szombathelyiek kapusát.

Hogy ne legyen kérdés melyik csapat a jobb, arról gondoskodtak a vendégek. Henrique Diniz és Sipos Gergő is betalált a második játékrész során. A találkozót teljesen megérdemelten nyerte meg a Haladás II., amely sikerével már a harmadik helyen áll és nagyot lépett a felsőházi rájátszás felé. A következő fordulóban a közvetlen rivális PTE PEAC otthonába vizitál a vasi alakualt.

Tihany FC – Haladás VSE II. 1:5 (0:3)

Haladás: Alasztics M. – Volner B., Henrique Diniz, Sipos G., Kiss P.
Csere: Németh K. – Körmendy G., Szalóki-Varsányi B., Puhr B., Dobos D., Novák D., Sodics Á.
Vezetőedző: Sziffer András

Gólszerző: Rusvai L. (26′) illetve Puhr B. (9′), Kiss P. (11′, 13′), Henrique Diniz (30′), Sipos G. (36′)

Kiállítva: László G. (40′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!