Az NB I-ben is sok nagy csatát megélt két együttes ezúttal az NB II középmezőnyének tagjaként, napos, de hideg és szeles időben vágott neki a 90 percnek.

2′ – Szöglet után egy csúsztatott fejes utána felső lécen landolt a labda, Kovácsik tehetetlen volt, de a gól elmaradt.

9′ – Vezet a Hali! Mesteri szombathelyi akció végén Nyíri Vince két győri védő között esett el a tizenhatos előterében, a labda mindhármukon túljutott, a balról érkező Csernik tolt egyet rajta, majd a hosszú alsó sarokba gurított, 0-1. 

15′ – Az első negyedóra egyértelműen a szombathelyieké volt, megérdemelten vezetett a Hipp-legénység, de már éledezett az ETO.

16′ – Döntetlen az állás! Pontosan ugratta ki Lacza Vitálist, aki egy másodpercig még gondolkodott beadja-e a labdát, de a következő pillanatban inkább a lövés mellett döntött. Vitális kíméletlenül felvarrta a felső sarokba a játékszert, 1-1. 

25′ – Többet birtokolta ezekben a percekben a labdát a Győr, átvette az irányítást a hazai csapat.

31′ – Megint a Hali vezet! Egy szombathelyi szöglet után Németh M. csúsztatta meg a labdát a rövid oldalon, Kovácsikon túljutott a labda, aztán középről Kiss Máté igyekezett tisztázni, de a kivágott labdát Csernik azonnal rátette. A játékszer megpattant Tomán, ezzel becsapva a győri kapust akadálytalanul kötött ki a rövid sarokban, 1-2.  

37′ – Kiss B. veszélyeztette a Hali kapuját, ebből is könnyen gól születhetett volna.

39′ – Újabb Hali-gól! Egy kibontakozó győri akciót akasztott meg a szombathelyi térfél közepén Bosnjak, ezután Csilus kiválóan ugratta ki Molnár Rajmundot, aki Szujó mellett szerencsésen átvette a labdát, majd egy-két csel után kilőtte az alsó sarkot, 1-3.

44′ – Eldönthette volna a meccset a Hali, a szemnek is tetsző szombathelyi akciót ziccerig vezették Derekasék, de az utolsó pillanatban beléptek a győri védők.

A szünetben három helyen is változtatott a győriek mestere.

46′ – Győri helyzettel indult a második játékrész, sőt Csató szabálytalankodott a volt Hali-játékos, Kiss B. ellen, a sípmester büntetőt ítélt.

47′ – Vitális lőtte, Verpecz bravúrral védte.

60′ – Ellaposodott a meccs, többet birtokolja ugyan a labdát a hazai gárda, de támadásaik egyelőre erőtlenek, különösebb veszély nélküliek.

65′ – Derekas szerzett a győri térfél közepén labdát, rávezette a védőkre, de a lövésébe beléptek a hazai védők.

80′ – Kiss Balázs lőtt 14 méterről, de Verpeczet nem tudta megtréfálni.

ETO FC GYŐR–SZOMBATHELYI HALADÁS 1–3
Győr, ETO Park. 700 néző. Vezeti: Takács Tamás (Ring Kevin, Szabó Dániel)

ETO FC GYŐR:Kovácsik – Kovács K., Fodor, Szujó (Vingler, a szünetben), Keresztes – Toma – Kiss M. (Kiss Bence, a szünetben), Vitális, Kiss Balázs, Lacza (Csontos, a szünetben) – Morinígo (Priskin, 74.) Vezetőedző: Tímár Krisztián
SZOMBATELYI HALADÁS: Verpecz – Simut, Csató, Devecseri, Hursán – Nyíri, Derekas, Csernik (Doktorics 83′), Horváth M. – Rácz B. (Zvekanov 90′), Molnár R. (Borvető 86′) Vezetőedző: Michal Hipp

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!