A legutóbbi hétvégén folytatódott az U17-es leány röplabda-bajnokság. A vasi színeket a Haladás VSE-Szombathelyi Sportiskola közös csapata képviseli, nem is akármilyen eredménnyel. Az alapszakaszt követően is tornarendszerben játsszák a résztvevők a mérkőzéseket. Egy helyszínen három-három együttes csap össze egyetlen játéknap során a győzelem megszerzésének reményében.

A középszakasz harmadik körében a vasi megyeszékhelyen lépett pályára a Haladás VSE-SzoSI, amely a szezont kissé visszafogottan kezdte, de az utóbbi hetek során már szebbik arcát mutatta a csapat. Németh-Takács Bernadett edző már nemcsak a játékkal, hanem az eredményességgel is elégedett lehetett. A legutóbbi hétvégén a MÁV Előre és a Tatabánya érkezett Szombathelyre.

Elősként a székesfehérvári alakulattal mérte össze tudását a Haladás-SzoSI. Látványos és gyors labdamenetekkel lepte meg ellenfelét a házigazda. Alig háromnegyed óra alatt mindhárom szettet besöpörte a vasi gárda. Ráadásul nemcsak a győzelemnek, hanem a mutatott játéknak is örülhettek a szurkolók. Ezt követően ötszettes csata következett a két “vendég” jóvoltából.

A Máv Előre és a TRSE párharcában felváltva jutottak előnyhöz a csapatok, így került sor a döntő játszmára. Ebből a versenyfutásból a fehérváriak kerültek ki győztesen és javították ki a Haladás elleni botlást. A játéknap utolsó mérkőzését a házigazda a kissé hithagyott Tatabányával vívta meg és úgy tűnt, hogy ezúttal nem lehet legyőzni a szombathelyieket.

Németh-Takács Bernadett együttese ugyanis védekezésben és támadásban is sokkal magasabb szintet képviselt ellenfelénél. A vendégek csak a vasi lányok megingásainak köszönhetően tudtak pontot szerezni, de e is kevésnek bizonyult. A Haladás-SzoSI teljesen megérdemelten mindkét találkozót 3-0-ra nyerte meg. Két hét múlva a veszprémi egyetemi csarnokban folytatódik a szombathelyiek számára a középszakasz.

Haladás VSE-SzoSI – ÉDRA-MÁV Előre Akadémia 3:0
ÉDRA-MÁV Előre Akadémia – TRSE 3:2
Haladás VSE-SzoSI – TRSE 3:0

Haladás-SzoSI kerete: Bánfi N., Bánhidai B., Bíró L., Farkas Zs., Horváth D., Horváth H., Janzsó V., Nagy F., Polgár L., Sánta D., Somogyi B., Stéger B., Talasz A., Tóth L., Windisch G.
Vezetőedző: Németh-Takács Bernadett

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!