A hétvégén folytatodódik az élvonalbeli kosárlabda-bajnokság alapszakasza. Az NB I-ben érdekelt vasi együttesekre nehéz mérkőzések várnak. A Falco ezúttal a Kecskemét csapatát fogadja, míg az Egis Körmend ezúttal Kaposváron gyarapíthatja győzelmei számát. Erre nagy szüksége is lenne Kocsis Tamás együttesének, amely úgy tűnik ismét szebbik arcát mutathatja.

Az edzőcserén átesett Rába-parti alakulat decemberben és januárban is meglehetősen hullámzó játékkal valamint eredményekkel rukkolt ki. Megnyert mérkőzéseket veszített el és a veszett összecsapások végén akadt olyan, amelyeket megnyert. Az viszont kétségtelen tény, hogy a legutóbbi két fordulóban alaposan kitettek magukért a vasi piros-feketék.

Ennek köszönhetően legyőzték az Alba Fehérvár együttesét Székesfehérváron, majd a bentmaradásért hajtó Budapesti Honvédot is könnyedén fektették kétvállra. Ezúttal viszont sokkal nehezebb feladat vár Durázi Krisztoferékre. Bár papíron a Körmend sikerét ígéri a Kaposvár elleni derbi, nem tűnik könnyűnek ennek begyűjtése az Egis Körmend számára.

Már csak azért sem, mert a KKK a legutóbbi három találkozóját megnyerte, így feltüzelve és jó formában fogadják Kocsis Tamás csapatát. Ráadásul hazai pályán nagyon jó mutatóval rendelkeznek a Somogy vármegyeiek. Három hely és két győzelem csak a felek közt a különbség, motivációban tehát nem lesz hiány egyik oldalon sem. Kérdés, hogy mely csapatnak az akarata fog érvényesülni?

Kometa Kaposvári KK – Egis Körmend
2023. február 11. – 18:00
Kaposvár, Városi Sportcsarnok

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!