A SMAFC ellen sikerrel megvívott derbivel jól alapozta meg a 2023-as esztendőt Kéri Péter együttese. A Szombathelyi Egyetemi Sportegyesületnek viszont volt is miért törleszteni. Egyrészt szerették volna feledtetni az őszi idényt, másrészt mindenképpen szeretne a vasi alakulat a legjobb négy közé jutni, majd pedig a rájátszásban kivívni a Final Fourban való részvételt.

Az Egyetemi Bajnokság 11. fordulójában egy hosszú út várt a szombathelyiekre, akik a Ludovika SE-vel csaptak össze a fővárosban. A vendégek komplett kerettel és nagy elszántsággal érkeztek. A feldobás után pedig úgy is játszott a vasi gárda, ahogy ezt elvárta tőlük Kéri Péter vezetőedző. Nemcsak támadásban mutatta szebbik arcát a SzoESE, hanem saját palánkja közelében is.

Nagyon hatékonyan védekezett a vasi csapat, ritkán jutott tiszta dobóhelyzetbe a Ludovika. Ráadásul ezeket is gyenge százalékkal tudta csak kihasználni. Ezzel szemben a SzoESE főként betörésekből, ziccerekből és a palánk közeléből szerezte pontjai többségét. Amikor pedig periméteren maradt szabadon egy játékos, akkor sem jöttek zavarba a vendégek. Ez pedig az eredményességen is meglátszott.

Az első félidő végén 22-48 állt az eredményjelzőn, amely jól tükrözte a felek közti különbséget. A folytatásban sem fékezett a SzoESE, ráadásul a csereként érkezett játékosok is nagyon szerettek volna bizonyítani. Ezúttal is csapatként játszott egységesen a szombathelyi együttes, hiszen négyen is tíznél több dobott pontot jegyeztek, de a húsz egységet egyikük sem érte el.

Ráadásul a pályára lépett 11 kosarasból 10 játékos betalált a gyűrűbe és még az is belefért a vendégeknél, hogy az utolsó negyedet elengedjék. Ezt a záróetapot nyerte meg a Ludovika, kozmatikázva az eredményen, de összességében teljesen megérdemelten aratott idegenbeli sikert a SzoESE.

Ludovika SE – SzoESE 47-78 (11-21, 11-27, 10-17, 15-13)

SzoESE: Gyánó K. 9/3, Kiss M., 14/3, Novák M. 10/3, Érsek M. 4, Takács Zs. 14/3
Csere: Nárai G. 14/6, Németh M. 4, Brindza T. 4, Frisnyák D. 3, Gundinger S. 2, Várkony K. -.
Vezetőedző: Kéri Péter

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!