Nemcsak az élvonalban, hanem a másodosztályú futsal bajnokságban is nagy a helyezkedés, ahogy közeledik a szezon hajrája. Az alapszakasz 20. fordulójában hazai környezetben lépett pályára a Haladás VSE II., amelyre nagy rangadó várt. A PTE-PEAC, akárcsak a vasi zöld-fehérek esélyesek a dobogós helyek megszerzésére, így mindkét gárda a kötelező győzelem megszerzésével indultak hadba.

Motivációból nem volt hiány, pontosság terén viszont a vendégek jártak előrébb. Főként a védekezés terén akadt hiányossága a házigazdának, amelyet a pécsi támadók könnyű szerrel használtak ki. Ennek megfelelően két perc alatt már két góllal vezettek a baranyaiak. A folytatásban jött is az időkérés és ezzel együtt sokkal hatékonyabbá vált a szombathelyi mezőnyjáték is.

Eleinte kimaradtak a vasi helyzetek, majd megtört a jég a 13. eprcben, amikor Kiss Patrik talált Wilkesz kapujába. A folytatásban pedig beindult a henger és mindkét oldalon több helyzetet jegyeztek a támadók. A pontosságban viszont innentől már a Haladás felé billent a mérleg nyelve. Arnon hatékony játékával gyorsan fordítani tudott a második félidőben a házigazda.

Még az is belefért, hogy két perc alatt kétszer betaláltak a vendégek Németh kapujába. A hátralévő időben jól sáfárkodott előnyével a szombathelyi csapat, amely megérdemelt sikert aratott. Az utolsó idegenbeli alapszakasz mérkőzését február 24-én játssza majd Sziffer András alakulata. Akkor a vasi fiatalok a Hidegkúti SC vendégei lesznek.

Haladás VSE II. – PTE-PEAC-B Build&Trade 7:5 (2:3)

Haladás: Németh K. – Kárász N., Volner B., Kiss P., Arnon,
Csere: Soronics G. – Dobos D., Körmendy G., Novák D., Sodics Á., Dobány P., Szalóki-Varsányi B.
Vezetőedző: Sziffer András

Gólszerzők: Kiss P. (13’), Arnon (18’), Bálint G. (25’ – öngól), Dobos D. (26’), Sodics Á. (33’, 35’), Volner B. (40’) illetve Vénosz S. (3’), Tóth A. (4’), Bartal B. (20’), Koronics M. (28’), Koller K. (29’).

Kiállítva: Udvardi (39′ – PTE-PEAC)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!