A télen edzőt váltottak a Balaton-partiak, Domján Attila vezetőedző helyett Dragan Vukmir érkezett szakmai igazgatónak. A Siófok a Csákvár elleni 2-0-s győzelemmel kezdte a tavaszt, majd Nyíregyházán 1-1-es döntetlenre végzett, legutóbb a Balaton-partján 1-0-ra kikapott az ETO FC Győrtől.

A haladas.hu-n megjelent meccselőzetesből kiderül, hogy a Siófok jelenleg hét győzelemmel, hat döntetlennel, tíz vereséggel, 23-35-ös gólkülönbséggel, 27 ponttal a 15. helyen áll a bajnoki tabellán.

A sárga-kékeknél szerepel a korábban a Haladásban futballozó Szakály Attila, valamint az Illés Akadémián nevelkedett Volter Patrik – utóbbit télen a Paks adta kölcsön a Siófoknak. A rutint pedig leginkább az egykori NB I-es középpályás, Nikházi Márk képviseli, de Makrai Gábornak és Polényi Gábornak is jónéhány első osztályú meccs van a lábában. Érdemes odafigyelni a siófokiak kapusára, a 22 éves, három évet az olasz Sampdoria utánpótlásában is eltöltő Hutvágner Gergelyre, aki ősszel a 2-1-re elveszített siófoki meccsen kivédte Lencse tizenegyesét és a Hali ellen is rendre kiválóan teljesít. A siófokiak legeredményesebb játékosa az ötgólos Horváth Péter.

Az őszi mérkőzésen a Siófok 2-1-re nyert, Molnár Rajmund szerezte a zöld-fehérek találatát.

A Hali mestere, Michal Hipp szerint a Siófok kellemetlen rivális, amelynek játéka a hatékony védekezésen alapul.

A Szombathelyi Haladás – Siófok meccset 14 órától élőben közvetítjük!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!