Hogy mennyire népszerű egy adott sport, azt a sikerességén is le lehet mérni. Az utóbbi években a futsal mellett a kosárlabda az, amely rendre szállítja a kimagasló eredményeket. Nem véletlen, hogy épp ezért nagy tisztelet övezi ezeket a játékosokat és a jövő lehetséges sztárjai testközelből is szeretné megismerni a sportolókat és az embert, akiket mérkőzés közben látnak.

A Falco-Vulcano Energia KC Szombathely csapata idén már többször jelentkezett a város különböző iskolából, hogy népszerűsítsék a kosárlabdát. Perl Zoltán elmondta, hogy minden siker egyik alapköve, hogy a keret magját helyi fiatalok adják. Erre lehet leginkább építeni és a hosszútávú siker záloga is egyben. Ennek megfelelően élnek is valamennyi hasonló megkereséssel is a játékosok.

Ezúttal a Gothard Jenő Általános Iskola felkérését fogadták el és Perl Zoltán, Sövegjártó Ábel, Kovács Benedek mellett Tóth Dávid kummunikációért felelős munkatárs lepte meg a gyerekeket. Az alsós osztályú tanulók vastapssal köszöntötték a delegációt, majd rövid bemutatkozás után valamennyi felmerülő kérdésre válaszoltak az érintettek. Bizony, akadt meglepő kérdés is!

Majd rögtönzött bemutató következett, hiszen mindenki arra volt kíváncsi, hogy testközelből is mennek a cselek és a pontos dobások, amelyeket a csarnokban vagy a tévén keresztül láthatnak a gyerekek. Ezután a kosarasok bevonták a tanulókat játékos formában és palánkra dobás mellett a csapatjátékot segítő, fejlesztő passzolásokra is sor került.

A felsőbb osztályosoknak a pályaválasztás miatt volt fontos a találkozó, hiszen a továbbtanulás előtt álló gyerekek bepillantást nyerhettek milyen egy élsportoló élete. Végül autogramok osztása zárta a találkozót, hősiesen állták a játékosok a sarat. Akadt aki kártyára, mezre, labdára kért aláírást, de volt olyan kislány is, aki a kezére kérte Perl Zoltán kézjegyét.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!