A hétvégén hazai pályán lépett pályára a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület másodosztályú férfi röplabda csapata. Szabó Gáborék a bajnoki címért hajtó pécsi PTE-PEAC együttesével, valamint az egri Eszterházy SC-vel mérte össze tudását. Utóbbi a dobogós helyek megszerzésének reményében küzd, tehát valóban két rendkívül erős csapat látogatott a vasi vármegyeszékhelyre.

Az már korán kiderült, hogy a pécsiek nem szeretnének pontot, pontokat hagyni Szombathelyen. Nagyon jól kezdtek és ennek megfelelően kézben is tartották az irányítást. Bár kisebb megingása volt a PTE-PEAC csapatának, összességében pontosabban játszottak és főként az utolsó két játszmában lehetőséget sem hagyott a SzoESE együttesének, hogy megnehezítse a dolgukat.

Az Eszteházy SC elleni találkozón is a vendégek voltak az összecsapás esélyesei. Ahogy kell, úgy játszottak az egriek. Nem kapkodtak, pontos ütésekkel gyarapították szetten belül a pontokat. Magabiztosan húzták be az első, majd kicsit nehezebben a második felvonást. Ugyanakkor utóbbinál már érezhető volt, hogy a SzoESE elkapta a meccs ritmusát és ez már a folytatásnál kijött.

Rendkívül feljavult a hazaiak játéka. Nyitásfogadásnál és a háló közelében is jól ment a SzoESE-nek, aminek köszönhetően az egriek megzavarodtak. Ráadásul a fáradtsággal is meg kellett küzdenie a vendégekkel, akik az ötödik játszmára teljesen elkészültek erejükkel. A SzoESE viszont kiváló csapategységének köszönhetően vert állásból fordított és nyert a második találkozóján.

PTE-PEAC – SzoESE 3-1 (18, -23, 10, 13)

SzoESE: Barbalics M., Konetsny B., Sólymos P., Deres M., Szabó G., Kudron M.
Libero: Horváth Á.
Csere: Szele K., Lang M., Bíró B., Kovács B., Magyar Z.
Játékos/edző: Szabó Gábor

*

Eszterházy SC Eger – SzoESE 2-3 (-16, -23, 21, 21, 10)

SzoESE: Barbalics M., Konetsny B., Bíró B., Sólymos P., Szabó G., Kudron M.
Libero: Horváth Á.
Csere: Deres M.
Játékos/edző: Szabó Gábor

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!