A Palatinus Szombathely csapata meglepetésre került a legjobbak közé a 16 csapatos, 44 év felettieknek kiírt XX.Jubileumi hévízi tornán- mivel sajnos csak hat mezőnyjátékossal tudtak elutazni.

A “rövid kispad” a csoportmérkőzéseken még nem okozott gondot, a nagyon erős “C” csoportból (innen került ki a későbbi győztes, a szlovén Torcida Lendava-akivel egy harcos 0:0-at játszott a Palatinus) a második helyen lépett a csapat a legjobb nyolc közé.
Itt a “D” csoport győztese, a Hotel Textil Service volt az ellenfél, aki ellen magabiztos 4:1-es győzelemmel jutott tovább a csapat a legjobb négy közé – tudtuk meg Palotai Zoltántól, a Palatinus csapatvezetőjétől.

Ezután következett  a döntőbejutásért a két sorral játszó, volt kiváló futsalosokból álló Tököl, akik már így “nehéz diónak” bizonyultak (0:3), mint ahogy a bronzmeccsen a több volt NB-s játékost felvonultató Kaposvár (0:3). Eddig tartott az erő, a végére kicsit kifáradt a délután zsinórban 6 meccset játszó Palatinus.

Így is nagyszerű eredmény a 4. hely, ráadásul a Palatinusból került ki a torna gólkirálya, Steiner Zsolt!

Vas megyéből négy csapat is pályára lépett a tornán. A Palatinuson kívül a Hotel Textil Service Szombathelyről,  az Öregedett Körmendiek, valamint a Hétház Söröző Rábatótfalu is Hévízen szerepelt, a “nemzetközi” jelleget a győztes szlovén Lendva, valamint a Felvidékről érkező Hetény biztosította.

Érdekesség még,hogy a mérkőzéseket – közmegelégedésre – két szombathelyi sípmester Kovács Zsolt és Varga Zsolt vezényelte le.

A 4.helyezett Palatinus Szombathely

Guggolnak:
Palotai Zoltán, csapatvezető, Wanek Rudolf, Fazekas Balázs, Mihók Csaba
Állnak: Nagy Krisztián, Steiner Zsolt, Somlai Ernő, Petrovics János

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!