A hétvégén folytatódott a női másodosztályú röplabda bajnokság alapszakasza. A nyugati csoport mezőnyének tagja a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület, amely hazai pályán képes bármely riválisát meglepni, így történt a Kispest elleni összecsapáson is. Bodzer Attila tanítványaira ezúttal a PTE-PEAC együttese várt, ráadásul felforgatott kerettel kényszerült a vasi alakulat pályára lépni.

Jól kezdte a találkozót a házigazda, amely a háló közelében nyújtott kimagaslót és hellyel-közzel sikerült betartani a vezetőedző instrukcióit. A szett derekáig kiegyenlített volt a küzdelem, de ahogy közeledett a játszma hajrája lépéselőnybe került a pécsi gárda. Ráadásul nagyobb rutinnal rendelkező játékosokkal bírtak a vendégek, amely minden megingást azonnal büntetett.

Ezúttal sem történt másként. Bár a szombathelyieknek esélye volt megnyerni az első felvonást, nem sikerült fordítani. Hasonlóan izgalmas volt a folytatás is, még szorosabban alakult a szett. A pécsiek és a szombathelyiek is a saját erősségükre építették játékukat, sokszor pedig a szerencse döntött egyik vagy épp másik oldal javára. A játszma utolsó szakasza viszont megint a vendégeké volt.

A kritikus pillanatban sikerült szigorítani védekezésén a PTE együttesének, amely a folytatásra még pontosabb játékkal rukkolt ki. A harmadik felvonásra kissé elfáradt a SzoESE, amely nem tudta megismételni a korábbi játszmák során nyújtott teljesítményüket. Ennek megfelelően három szettes találkozón veszítettek a szombathelyiek, amely könnyen alakulhatott volna másként is.

SzoESE – PTE-PEAC 0:3 (21, 22, 13)

SzoESE: Lajos R., Egyed-Halmosi N., Szabó R., Fülöp A., Kiss L., Szalai Cs.
Libero: Tauker S.
Csere: Horváth K., Nagy D.
Vezetőedző: Bodzer Attila

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!